Azure Machine Learning

Wil je geavanceerde analyses en voorspellingen doen zonder te programmeren? In deze tweedaagse beginnerscursus maak je kennis met machine learning op Azure, het platform voor cloud diensten van Microsoft. Ga meteen aan de slag en leer A.I. technieken inzetten op data. Dit is alleen mogelijk met onze unieke leermethode, de persoonlijke aandacht en onze extra ondersteuning na je cursusdag.

Background Image for School of Data Science Website

Informatie

Locatie: Den Haag/Online.
Duur: 2 dagen.
Lestijden: 9:30 – 17:00.
Lesdag: Donderdag.

Niveau: Beginner.

Investering: €995,- excl. btw.

Deze cursus in-company organiseren voor je team? Neem contact met ons op!

Startdata

24-25 juni 2021
29-30 juli 2021
26-27 augustus 2021
30 september – 1 oktober 2021
28-29 oktober 2021
10-11 november 2021
2-3 december 2021

Wat is Azure en Azure Machine Learning?

Azure is de cloud omgeving van Microsoft met meer dan 200 (!) producten en services. Bouw toepassingen, voer ze uit en beheer ze allemaal in online. Tijdens deze cursus zoomen we in op de mogelijkheden van Azure Machine Learning. Hiermee voer je geavanceerde analyses uit en creëer voorspellingsmodellen in de gebruiksvriendelijke omgeving die je gewend bent van Microsoft.
De Azure Machine Learning services bieden ontwikkelaars en datawetenschappers een groot aantal mogelijkheden om machine learning modellen sneller te bouwen, trainen en implementeren. Zo kan je de technieken gebruiken zonder te programmeren. Of juist door Python code te gebruiken binnen de cloud omgeving. De service visualiseert automatisch de resultaten van je model en vereenvoudigt de implementatie en beheer van je model voor grootschalig gebruik.
Deze cursus is goed te combineren met de cursus Power BI en indien bekend met de programmeertaal Python ook met de cursus Data Science. Wil je wel graag zelf programmeren, begin dan met onze cursus Python Essentials.

Over de cursus Azure Machine Learning

Tijdens deze cursus maak je kennis met machine learning op Azure, het platform voor clouddiensten van Microsoft. Samen met onze Microsoft Certified trainer ga je door de verschillende mogelijkheden die Azure je biedt om machine learning te gebruiken voor je eigen toepassing. Per onderwerp behandelen we de benodigde kennis en werken we praktische voorbeelden uit. Zo gebruiken we bijvoorbeeld regressie om het aantal klanten in de toekomst te voorspellen. We maken kennis met classificatie door aan de hand van medische data patiënten te waarschuwen voor diabetes. Als we tevreden zijn met de machine learning modellen, zetten we deze uit als service. Zo kan iedereen, met jouw toestemming, gebruik maken van je innovatie! 

Na twee dagen ben je bekend met de mogelijkheden van machine learning met Azure en hoe je dit toepast. Maar wij geloven dat leren nooit stopt. Om het leerproces na de cursus voort te kunnen zetten krijgen cursisten het officiële cursusmateriaal van Microsoft en onze ondersteuning om thuis te kunnen oefenen. Verder leer je tijdens de cursus zelf oplossingen zoeken. Hierdoor weet je wat je moet doen als je een keer vastloopt. Kom je er toch niet uit, dan mag je ons gewoon e-mailen met je vraag! Wij geloven dat je met ons aanbod elke uitdaging aan kan, tot ver na de cursusdag!

Voor wie

Deze cursus is te volgen voor mensen zonder ervaring met machine learning. Ervaring met dataverwerking, bijvoorbeeld met Excel, is wel mooi meegenomen. Deze cursus is voor jou als je:

 • Machine learning en A.I. wilt inzetten zonder eerst uitgebreid te leren programmeren.
 • Veel met data bezig bent binnen je organisatie met bijvoorbeeld Excel en Power BI en de volgende stap wil zetten.
 • Machine learning en A.I. wilt inzetten binnen je organisatie om voorspellingen te doen, data te groeperen of beeldherkenning toe te passen.

Cursusinhoud

De onderwerpen die behandeld worden zijn:

 • Fundamenten van machine learning.
 • A.I. mogelijkheden met Azure.
 • Geautomatiseerde machine learning met ML Studio.
 • Regressie, Classificatie en Clustering modellen met ML Designer.
 • Beeldherkenning met Azure Computer Vision service.

Verder inbegrepen

 • Lunch (niet bij online cursussen)
 • Machine Learning modellen cheatsheet.
 • School of Data Science certificaat, zie kopje: ‘certificaat’
 • Materiaal en ondersteuning na de cursus dag, zie kopje: ‘leren stopt nooit’

Leren stopt nooit

Om het leerproces na de cursus voort te kunnen zetten is het volgende inbegrepen:

 • Microsoft cursusmateriaal en bestanden mee voor thuis.
 • Extra datasets om thuis door te kunnen oefenen.
 • Ondersteuning na de cursusdag voor inhoudelijke vragen of portfolio building.

Certificaat

 • Na het afronden van de cursus ontvang je een certificaat van School of Data Science. Deze kan je koppelen aan je LinkedIn profiel.
 • Omdat wij gebruik maken van het officiële Microsoft lesmateriaal bieden wij ook de mogelijkheid om na de cursus door te kunnen studeren voor een Microsoft certificaat. Hiervoor bieden wij een extra pakket met lesmateriaal, ondersteuning en een oefentoets. Na afronding kan een examen worden afgelegd voor Microsoft Certified: Azure AI Fundamentals (AI-900). Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag het aan je trainer.
Azure machine learning training
Azure machine learning object detection

Extra informatie Azure Machine learning cursus

 • De cursussen worden gegeven in kleine groepen van maximaal 5 personen. Dit doen wij omdat wij geloven dat persoonlijke aandacht voor de beste leerervaring zorgt.
 • Tijdens de cursus wordt afgewisseld tussen uitleg en hands-on opdrachten. Daarom is tijdens de cursus een eigen laptop nodig.
 • Voor de cursus is een Azure abonnement nodig, er kan gebruik worden gemaakt van de gratis proefperiode van Microsoft. Hier is wel een creditcard voor nodig. Heeft u hier geen beschikking over, kunt u ook via School of Data Science inloggen. Neem hierover contact met ons op of noem het tijdens het inschrijven.
 • Tijdens de cursussen op locatie zal er een lunch worden voorzien. Heb je dieetvoorkeuren? Laat het ons weten! Dan zorgen wij voor een aangepaste lunch.

Ervaringen

Klik hier voor alle ervaringen!

Scroll to Top