Game Developer Opleiding

Niet Goed Geld Terug

Gratis Annuleren

Startgarantie

NRTO Keurmerk

8,5 op basis van 2 ervaringen
825,-excl. btw

Je hebt een idee in je hoofd voor een game. Leuk! Maar hoe begin je? In deze hands-on zesdaagse opleiding (verspreid over zes weken) behandelen we hoe je games maakt. Elke week belichten we een ander aspect van Game Development en maken we een nieuwe stand alone game. Zo bouw je gelijk een portefeuille op voor een carrière in de gaming industrie. Deze opleiding is geschikt voor zowel beginners als ervaren programmeurs. Dit is alleen mogelijk met onze unieke leermethode, de persoonlijke aandacht en onze extra ondersteuning na je cursusdagen. De opleiding wordt afgesloten met een Game Developer certificaat.

Background Image for School of Data Science Website

Game Developer Opleiding

Niet Goed Geld Terug 
Gratis annuleren
Startgarantie
★★★★★ 8,5 op basis van 2 ervaringen

Niveau: MBO/HBO/WO Trainer Locatie: Den Haag

Je hebt een idee in je hoofd voor een game. Leuk! Maar hoe begin je? In deze opleiding behandelen we hands-on hoe je games maakt. We gaan dit doen door 6 weken lang iedere week een andere stand alone game te maken. Zo bouw je gelijk ook je portefeuille op voor als je verder wilt in de gaming industrie. 

825,-excl. btw

Mail: rick@schoolofdatascience.nl

Telefoonnummer:
070 221 1586

Background Image for School of Data Science Website

Ervaringen

Hieronder is een selectie te zien van onze blije klanten. Bekijk hier alle recensies.
Daniëlle van den Brandt
Daniëlle van den Brandt
Indie-game developer
Read More
"Inspirerende cursus over programmeren in C# voor Unity. De trainer speelt goed in op het niveau van de groep en alle vragen worden uitgebreid beantwoord. Ik vond het fijn dat je online het lesmateriaal in kon zien als voorbereiding voor de les. De opdrachten waren heel divers en je opgedane kennis kon hierbij goed toegepast worden. Ik raad de cursus zeker aan voor iedereen die wil leren programmeren in Unity!"
 Guus van Wonderen
Guus van Wonderen
Manager Productie en Hobby Developer
Read More
"ik vond het leuk om de workflow met Unity te leren en qua inhoud, tempo en omvang vond ik het een goede balans. Ook erg leuk om nieuwe tools zoals Midjourney te gebruiken. Daarnaast was het top dat de content in 2 talen per onderwerp beschikbaar was en dat er verschillende manieren getoond werden om problemen op te lossen. De losse filmpjes maakt het ook lekker overzichtelijk om dingen terug te vinden. Soms was het voor mij productiever om simpelweg thuis de content te doorlopen en aan de opdrachten te werken dan fysiek bij de les aan te sluiten. De rede hiervoor is dat de cursus zo was ingericht dat tijdens de fysieke lessen het tempo erg hoog lag en je dus alsnog dit nog een keer thuis moest bekijken. Vanuit mijn optiek zou een efficiëntere vorm zijn wanneer de content als voorbereiding meegeeft aan de cursisten en in de fysieke lessen de aandacht besteedt aan meer hands-on werken aan opdrachten en vragen te beantwoorden. Of dit laatste werkt hangt wel van de groepsomvang af en het algemene niveau."
Previous
Next

Informatie

Locatie: Den Haag en/of Online.
Duur: 6 weken. 
Studiebelasting: 18 uur les + 36 uur zelfstudie.

Lestijden: 09:00 – 12:00.
Lesdag: Vragen online, guest lecture(s) op zaterdag.

Taal: Nederlands/Engels.
Niveau: MBO/HBO/WO.

Prijs: €825,- excl. btw.

Over de Game Developer Opleiding

Het maken van games en een virtuele wereld is een creatieve en leerzame activiteit. Het kan worden gebruikt om je verhaal te vertellen, een beleving te scheppen en uitdagingen te creëren. Daarnaast is het een hele goede manier om te leren programmeren.

Om goed te worden in game development helpt het om in een korte tijd diverse kleine games te maken. Daarom gaan we elke week een nieuw spel ontwikkelen waar je ook thuis aan zal werken. Bij elke game zullen we andere aspecten van game development belichten. Zo gaan we werken met objecten laten bewegen, 3D modellen importeren, animaties toevoegen en kunstmatige intelligentie geven aan tegenstanders.

De juiste game development software is belangrijk om een goede game te kunnen maken. Daarom gebruiken we Unity3D. Dit wordt gebruikt voor het maken van zeer bekende games waaronder Subnautica, Hearthstone en Beat Saber. Daarnaast is het ook nog eens eenvoudig om mee te beginnen. Unity3D wordt gebruikt voor het maken van computer, mobile, console en VR games en ook voor 3D presentaties. Zo kan je games maken op elk niveau en voor elke markt.

De opleiding bestaat uit 6 lessen van 3 uur waar je vragen kan stellen of dat er een guest lecture wordt gehouden met een expert uit de gaming industrie. De lessen voor vragen zullen online worden gehouden en de guest lecture(s) kunnen zowel online als fysiek worden bijgewoond. Het huiswerk is de game af te maken in een vorm die jij leuk vindt. Gemiddeld zal je thuis 8 uur nodig hebben om de game af te maken en te oefenen met de stof.

Leerdoelen Game Developer Opleiding

Na deze opleiding:
 • kan je werken met de professionele software Unity3D,<
 • kan je 3D modellen inladen en animeren,
 • kan je een besturing maken,
 • kan je een camera een object laten volgen,
 • kan je AI toevoegen aan tegenstanders,
 • kan je programmeren in C#,
 • kan je een game voor de computer en mobiel maken,
 • en ken je wat nodig is om een online multiplayer te maken.

Voor wie is de Opleiding Game Developer?

De opleiding Game Developer is relevant voor jou als een of meer van de volgende punten voor jou van toepassing is:
 • Programmeerkennis hebben helpt maar is niet vereist.
 • Je hebt geen tot weinig ervaring met Game Development.
 • Je wilt een eigen game/virtuele wereld maken.
 • Je wilt code schrijven voor je game.
 • Je bent bereid om 12 uur per week voor 6 weken lang te besteden aan deze opleiding.
Voorbeeld van Game tijdens Game Development Opleiding
Voorbeeld van Game tijdens Game Development Opleiding

Afbeelding 1 en 2. Voorbeelden van games die je tijdens de opleiding Game Development zult maken.

Inhoud Opleiding Game Developer

Tijdens deze opleiding gaan we een paar games maken in Unity3D. Tijdens deze games zullen we onder andere de volgende aspecten leren. 

Wereld inrichten

 • Plaatsen van objecten. Een heel groot gedeelte van de ervaring van je game is de wereld van het spel. Je zal leren hoe je objecten in de wereld kan plaatsen.
 • Modellen inladen. Je leert complexere 3D modellen plaatsen in jouw game.

Beweging

 • Objecten laten bewegen. Je leert objecten in jouw wereld bewegen met code.
 • Besturingssysteem voor de speler. Je leert hoe Unity omgaat met inputs van de muis, keyboard en controller. Hiermee ga je karakters besturen in je game.
 • Artificial Intelligence (AI). In vele games komen er objecten voor die complexer gedrag hebben, bijvoorbeeld tegenstanders. Unity heeft hiervoor een AI systeem waarmee je vrij eenvoudig objecten kan laten doen wat jij wilt.

User interface

 • Het maken van menu’s. We gaan menu’s maken zodat je gemakkelijk kan navigeren door de game.
 • Teksten en knoppen in de game. In de game zelf zijn er ook teksten en knoppen nodig om bepaalde acties uit te voeren en om status bij te houden.

Spelregels

 • Interacties. Objecten binnen je wereld zullen interactie met elkaar nodig hebben. We zullen met het interactie systeem van Unity gaan werken.
 • Logica toevoegen. Een game heeft doelen en gebeurtenissen nodig. Hiervoor gaan we functies maken die bijhouden wat wanneer moet gebeuren.

Programmeren

 • Object Georienteerd Programmeren. Unity3D werkt met een object georiënteerde mindset. Je zal tijdens deze cursus leren wat dit inhoudt.
 • Event systemen. Je zal leren over hoe je met behulp van events communicatie tussen verschillende stukjes code kan hebben.

Extra informatie over de Opleiding Game Developer

 • Na je inschrijving nemen we contact met je op voor een intake. Dit doen we om je ervaring en leerbehoeften goed in kaart te brengen.
 • Je hebt voor deze opleiding een computer nodig.

Veelgestelde vragen

Deze cursus kan zowel volledig online als in een combinatie van online en klassikale lessen worden gevolgd. Voor elke week is er online videomateriaal beschikbaar dat nodig is om de opdrachten uit te voeren. Elke week zullen er vragen uurtjes zijn waarbij je vragen kan stellen. 

Er zullen ook guest lecture(s) zijn. Deze kunnen fysieke of online worden bijgewoond.

Een zekere mate van behendigheid met een computer is voldoende om mee te doen met de opleiding Game Development. De opleiding in namelijk zo in elkaar gezet dat mensen met verschillende achtergrond mee kunnen doen. Een voorkennis van programmeren is wel een pré; zo kan je namelijk nog meer uit de opleiding halen.

Deze opleiding is als start bedoeld van je game development carrière. Het is belangrijk om vele kleine games te maken waardoor je snel leert. Hiermee bouw je tegelijkertijd ook je portefeuille op die je kan laten zien aan potentiële werkgevers. Na deze opleiding zal je jezelf moeten blijven door ontwikkelen door nieuwe games te maken. Dit zou zelfstandig kunnen zijn of bij een bedrijf als junior/intern.

Unity3D is makkelijk te leren en zeer krachtig. Vele grote games waaronder Subnautica, Hearthstone, Beat Saber en Kerbal Space Program zijn gemaakt met Unity. Het kan worden gebruikt voor het maken van computer, mobile, VR en console games. Daarnaast is Unity gratis te gebruiken.

Je kunt op aanvraag na de cursus een zogenaamd ‘Certificaat van deelname’ ontvangen van de School of Data Science. Hierop staat je naam, de datum, de cursusnaam en het aantal uur dat besteed is aan de cursus.

Er bestaan op dit moment geen kwalificaties voor Game Development.

Jazeker! Onze opleidingen, trainingen en cursussen kan je volgen met het UWV Scholingsbudget. Dus ook de cursus Game Development is te volgen met het UWV Scholingsbudget. Op onze UWV Scholingsbudget pagina kan je meer informatie vinden over het UWV Scholingsbudget en een aanvraag indienen.

Scroll to Top