Leren games programmeren

Heb jij een idee voor een game?

Heb jij een idee voor een VR game? Strategy game? Shooter game? MMO? Casual game? Mobile game? PC game? Puzzel game? Play-to-earn game? Metaverse? Of wil je op een leuke manier leren programmeren? Dan is de opleiding Game Development misschien wel de start die je nodig hebt!

Foto over leren games programmeren

Waarom leren games programmeren?

De eerste logische reden is natuurlijk voor mensen die hun eigen games willen uitbrengen of willen werken bij een game studio. Voor deze groep is het belangrijk om liever eerder dan later al te gaan beginnen met leren programmeren en hun eigen game projecten starten. Hiermee krijg je ervaring en bouw je een portfolio op. 

Daarnaast is je eigen games maken ook goed voor het ontwikkelen van allerlei skills. Het is een motiverende manier om te leren programmeren en plannen. Bij simpele games leer je hoe code werkt en wanneer je games groter worden zal je ook gaan leren hoe je grotere programmeer projecten kan opzetten. Er komt altijd meer bij kijken dan je in eerste instantie verwacht!

Programmeren met Unity3D!

Wij willen dat je gelijk gaat werken met de tools die je kan gebruiken voor elke soort game. Daarom gaan we werken met Unity3D wat voor vele kleine games maar ook voor grote titels waaronder: Subnautica, Hearthstone en Beat Saber is gebruikt. Mobile, PC of game console? Geen probleem! VR game? Dat kan ook! Multiplayer games? Zeker mogelijk!

Over de opleiding

Tijdens de opleiding gaan wij 6 weken lang elke week een nieuwe game maken. De training vindt plaats op de zaterdagen. Je kan klassikaal en online de opleiding volgen. Iedere week leer je nieuwe concepten en werk je een game uit.  Tijdens de week werk je de game uit naar je eigen smaak. 

Gratis de opleiding volgen met het STAP-budget

Je kunt de Game Developer Opleiding gratis volgen met het STAP-budget. Kijk op de STAP-budget pagina voor meer informatie.

Scroll to Top