Over ons

School of Data Science is dé opleider in Nederland op het gebied van Data Science, Machine Learning en Artificial Intelligence.

Onze Missie

De 4e industriële revolutie is in volle gang. Een revolutie waarin één van de hoofdrollen is weggelegd voor robots en artificiële intelligentie (AI) met data als primaire grondstof. Een abrupt veranderende arbeidsmarkt is één van de effecten die deze revolutie met zich meebrengt. Veel beroepen zoals we die nu kennen zullen niet langer nodig zijn, omdat ze deels of in zijn geheel geautomatiseerd worden. Investeren in nieuwe vaardigheden is daarom belangrijker dan ooit. Niet alleen om de beroepen van de nieuwe economie te kunnen vervullen, maar ook om een gelijkwaardige en inclusieve economie te creëren. Bij School of Data Science trainen we mensen om hun rol te kunnen innemen in de data gedreven wereld. Van het begrijpen, interpreteren en presenteren van datasets tot aan het creëren van complexe voorspelmodellen. Dit doen we in de vorm van cursussen, workshops en consultancy.

Onze kernwaarden

Aandacht

Onze meest belangrijke kernwaarde is aandacht. Het is een waarde die we dagelijks in al onze handelingen meenemen. Aandacht voor alle facetten die in het hier en nu relevant zijn. Aandacht voor de economie die iedere dag, vaak subtiel, maar soms drastisch, nieuwe dingen van ons vraagt. Aandacht voor ons team en al hun behoeftes. Aandacht voor jou, voor al jouw uitdagingen en iedere specifieke leerbehoefte.

Balans

In het leven zijn er limitaties, opgelegd door tijd en ruimte. Hierdoor moeten er continu keuzes gemaakt worden. Bij het maken van die keuzes staat de kernwaarde balans centraal. Balans in theorie en praktijk tijdens het leren. Balans tussen onderzoek en implementatie tijdens een consultancy opdracht. Balans in werk en vrije tijd gedurende ons dagelijks leven.

Communicatie

Hoe goed we een bepaald probleem ook zouden begrijpen, het zou van geen enkele waarde zijn wanneer we onze kennis niet zouden kunnen communiceren. Goede communicatie is daarom voor ons ontzettend belangrijk. Onze communicatie is hierin volledig afhankelijk van onze gesprekspartner. We proberen ons te verplaatsen in jouw denkwijze en leggen onze oplossingen in jouw woorden uit.

Deskundigheid

Deskundigheid betekent voor ons dat wanneer je van ons les of advies krijgt, dat je dat krijgt met de hoogste mate van expertise. De beste blijven vergt tevens continue verbetering. Een ‘learning-mindset’ staat daarom centraal in ons team. Continue feedback houdt ons scherp. Feedback van jou naar ons, maar iedere dag ook onderling in het team. Iedere dag iets scherper.

Team

Rick Foto School of Data Science

Rick Vink

Cursussen: Machine Learning, Deep Learning & NLP

Techniek en wetenschap vind ik geweldig! Ik wil graag mijn kennis zo groot mogelijk maken over verschillende onderwerpen binnen techniek en wetenschap. Het delen van kennis is vind ik heel fijn. Omdat ik hierdoor extra gedreven ben om technieken zo goed te begrijpen, zodat ik ze ook helder en begrijpbaar kan delen met anderen. Het meeste van mijn tijd gaat dan ook zitten in hoe ik bepaalde concepten zo goed mogelijk kan visualiseren, waardoor ik het tijdens de cursussen effectief kan overbrengen.

Mijn achtergrond is in de Natuurkunde en Life Science. Ik ben afgestudeerd als Master in Applied Physics aan de TU Delft en MIT met daarnaast vakken van Life Science and Technology in Delft en Leiden. Mijn afstuderen ging over het simuleren van een eiwit process in E. Coli. Daarnaast heb ik ook veel vakken gedaan op het gebied van quantum mechanica.

Masoed Shakori Foto School of Data Science

Masoed Shakori

Cursussen: Mathematics for Data Science, Excel & Power BI

Mijn doel is om al mijn cursisten het gevoel te geven dat ze veel hebben geleerd, een leuke tijd hebben gehad en ook zelf na de cursus aan de slag kunnen!
Ik heb een technisch achtergrond met een Bachelor Technische Natuurkunde en een Master Sustainable Energy Technology aan de TU Delft. Ik heb als ingenieur gewerkt in de zonne-energie sector en daarin veel ervaring opgedaan met o.a. project management, data en programmeren.

Verder is het mijn doel is om samenwerkingen te ontwikkelen met partners en klanten. Zodat we de kennis van School of Data Science zo breed mogelijk kunnen inzetten in de maatschappij.
Ik gebruik mijn vermogen om goed te luisteren en te analyseren om de juiste vragen te stellen, zodat alle puzzelstukjes van een uitdaging belicht worden. Samen met mensen tot oplossingen komen en anderen inzichten geven, geeft mij energie!

School of Data Science bedenkt samen met mensen, bedrijven en organisaties innoverende oplossingen. Dit varieert van mensen opleiden, tot het klimaatprobleem aanpakken. Zo kan ik mijn steentje bijdragen aan alle lagen van de maatschappij.

Neriman Foto School of Data Science

Neriman Kocaman

Cursussen: SQL & TMap Suite Test Engineer

Mijn naam is Neriman Kocaman. Na een afgeronde studie Wiskunde aan de Universiteit van Leiden, heb ik ruim 15 jaar in de ICT en ruim 8 jaar in de constructie / techniek branche gewerkt bij diverse bedrijven in verschillende functies. Mijn expertise ligt op het gebied van testen, testmanagement, verificatie & validatie (V&V) management en systems engineering. Mijn hands-on ervaring hierin beslaat software, hardware, technische automatisering, datawarehouses, en daarnaast ook “systemen”/objecten als tunnels, sluizen, wegen en (kantoor)gebouwen.

Naast mijn werkzaamheden in de lijn, op projecten of tenders, heb ik ook altijd cursussen gegeven. Sinds 1996 heb ik ruim 600 mensen opgeleid in onder andere TMap, ISTQB, SQL en V&V.

Bij de school of data science verzorg ik sinds 2021 de cursussen op het gebied van testen en vakken die daarmee samenhangen.

Mijn cursussen kenmerken zich door structuur, duidelijke slides eventueel met visualisaties, interactie en oefeningen. Ik maak het gezellig, maar houd wel lekker de vaart erin. Ik wil mijn kennis en expertise op een leuke en effectieve manier overdragen door cursisten te boeien, te enthousiasmeren en “het kwartje te laten vallen”. Dit zodat ze de opgedane kennis direct kunnen toepassen in hun praktijksituatie en, indien van toepassing, het certificeringsexamen halen.

Eva Foto School of Data Science

Eva van Rooijen

Cursussen: Data literacy & Data Analytics for Government

Hello world! My name is Eva van Rooijen and I am a data scientist who loves to talk all things data! Besides applying machine learning models, exploring data and building visualizations, I am an enthusiastic data literacy trainer. I believe that everybody should be able to read, understand, create and communicate data as information.

Farisch Hanoeman Foto School of Data Science

Farisch Hanoeman

Cursussen: Python Essentials, Python for Data Analysis & Data Science

Mijn naam is Farisch Hanoeman, oprichter van en docent bij School of Data Science. School of Data Science is voor mij de plek waar mijn passies bij elkaar komen: mensen motiveren en verenigen om hiermee een groter doel na te streven en het oplossen van complexe vraagstukken.

Het grote doel dat we nastreven bij School of Data Science is de samenleving helpen bij de uitdagingen die de huidige industriële revolutie met zich meebrengen. Hoofdzakelijk betekent dit dat we cursussen, trainingen en workshops geven, waarbij we mensen machine learning en data science technieken leren. Daarnaast begeleiden en ondersteunen we bedrijven en overheden door middel van advisering en implementatie van algoritmen.

Wat voor mij belangrijk is, is dat de huidige industriële revolutie iets is waar iedereen van kan profiteren en dat dit op een eerlijke en ethische manier gaat. Dit doen we door al onze cursussen toegankelijk te maken, ongeacht je achtergrond in beroep of educatie. Ook organiseren we Meetups waar je laagdrempelig kennis kan maken met data science en machine learning concepten.

Mijn talent ligt in het versimpelen van complexiteiten en in deze simpelheid te communiceren. Wat betekent dit nu concreet? Wanneer ik doceer verplaats ik me altijd eerst in de cursist. Wat weet de cursist? Waar ligt haar/zijn leerbehoefte? En, wat wil de cursist doen met de opgedane kennis? Dit perspectief is mijn startpunt. Van hieruit bouw ik stap voor stap met simpele bouwstenen aan een uitgebreid en doelmatig concept.

Diezelfde filosofie is net zo toepasbaar op advisering en implementatie in organisaties. Wat hier voor mij belangrijk is, is goed te begrijpen wat de culturele waarden zijn van de organisatie, de toegevoegde waarde die de organisatie heeft in de economie en de huidige uitdagingen en doelstellingen.

Scroll to Top