Over ons

Door expertise en een focus op persoonlijke aandacht is School of Data Science uitgegroeid tot de beste opleider op het gebied van Data Science. Hieronder zijn een aantal cijfers over ons te lezen.
- Honderden cursisten les gegeven en bedrijven begeleid in data science gerelateerde cursussen.
- Gemiddelde waardering van 9,8 op Springest.
- Organisator van AI Learning Communities via Meetup met 1000+ leden in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam.
- 1500+ actieve volgers op LinkedIn die mee doen met data science challenges of leren over de nieuwste ontwikkelingen via onze posts en webinars.
Onze missie
Onze kernwaarden
Aandacht
Onze meest belangrijke kernwaarde is aandacht. Het is een waarde die we dagelijks in al onze handelingen meenemen. Aandacht voor alle facetten die in het hier en nu relevant zijn. Aandacht voor de economie die iedere dag, vaak subtiel, maar soms drastisch, nieuwe dingen van ons vraagt. Aandacht voor ons team en al hun behoeftes. Aandacht voor jou, voor al jouw uitdagingen en iedere specifieke leerbehoefte.
Balans
In het leven zijn er limieten, opgelegd door tijd en ruimte. Hierdoor moeten er continu keuzes gemaakt worden. Bij het maken van die keuzes staat de kernwaarde balans centraal. Balans in theorie en praktijk tijdens het leren. Balans tussen onderzoek en implementatie tijdens een consultancy opdracht. Balans in werk en vrije tijd gedurende ons dagelijks leven.
Communicatie
Hoe goed we een bepaald probleem ook zouden begrijpen, het zou van geen enkele waarde zijn wanneer we onze kennis niet zouden kunnen communiceren. Goede communicatie is daarom voor ons ontzettend belangrijk. Onze communicatie is hierin volledig afhankelijk van onze gesprekspartner. We proberen ons te verplaatsen in jouw denkwijze en leggen onze oplossingen in jouw woorden uit.
Deskundigheid
Deskundigheid betekent voor ons dat wanneer je van ons les of advies krijgt, dat je dat krijgt met de hoogste mate van expertise. De beste blijven vergt tevens continue verbetering. Een ‘learning-mindset’ staat daarom centraal in ons team. Continue feedback houdt ons scherp. Feedback van jou naar ons, maar iedere dag ook onderling in het team. Iedere dag iets scherper.





Bedrijven
Hieronder is een selectie te zien van de grootste bedrijven van Nederland wiens medewerkers wij mochten opleiden. Weten wat we voor jullie kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Partners
School of Data Science gelooft in duurzame relaties. Samen sterker, samen innoveren, samen groeien.
Kennispartners



Certificeringspartners



Opleidingspartner



Cursuspartners






Team

Rick Vink
Cursussen: Machine Learning, Deep Learning & NLP
Techniek en wetenschap vind ik geweldig! Ik wil graag mijn kennis zo groot mogelijk maken over verschillende onderwerpen binnen techniek en wetenschap. Het delen van kennis is vind ik heel fijn. Omdat ik hierdoor extra gedreven ben om technieken zo goed te begrijpen, zodat ik ze ook helder en begrijpbaar kan delen met anderen. Het meeste van mijn tijd gaat dan ook zitten in hoe ik bepaalde concepten zo goed mogelijk kan visualiseren, waardoor ik het tijdens de cursussen effectief kan overbrengen.
Mijn achtergrond is in de Natuurkunde en Life Science. Ik ben afgestudeerd als Master in Applied Physics aan de TU Delft en MIT met daarnaast vakken van Life Science and Technology in Delft en Leiden. Mijn afstuderen ging over het simuleren van een eiwit proces in E. Coli. Daarnaast heb ik ook veel vakken gedaan op het gebied van quantum mechanica.

Masoed Shakori
Cursussen: Mathematics for Data Science, Excel, Power BI & Azure Machine Learning
Mijn doel is om al mijn cursisten het gevoel te geven dat ze veel hebben geleerd, een leuke tijd hebben gehad en ook zelf na de cursus aan de slag kunnen!
Ik heb een technisch achtergrond met een Bachelor Technische Natuurkunde en een Master Sustainable Energy Technology aan de TU Delft. Ik heb als ingenieur gewerkt in de zonne-energie sector en daarin veel ervaring opgedaan met o.a. project management, data en programmeren.
Verder is het mijn doel is om samenwerkingen te ontwikkelen met partners en klanten. Zodat we de kennis van School of Data Science zo breed mogelijk kunnen inzetten in de maatschappij.
Ik gebruik mijn vermogen om goed te luisteren en te analyseren om de juiste vragen te stellen, zodat alle puzzelstukjes van een uitdaging belicht worden. Samen met mensen tot oplossingen komen en anderen inzichten geven, geeft mij energie!
School of Data Science bedenkt samen met mensen, bedrijven en organisaties innoverende oplossingen. Dit varieert van mensen opleiden, tot het klimaatprobleem aanpakken. Zo kan ik mijn steentje bijdragen aan alle lagen van de maatschappij.

Farisch Hanoeman
Cursussen: Python Essentials, Python for Data Analysis & Data Science
Mijn naam is Farisch Hanoeman, oprichter van en docent bij School of Data Science. School of Data Science is voor mij de plek waar mijn passies bij elkaar komen: mensen motiveren en verenigen om hiermee een groter doel na te streven en het oplossen van complexe vraagstukken.
Het grote doel dat we nastreven bij School of Data Science is de samenleving helpen bij de uitdagingen die de huidige industriële revolutie met zich meebrengen. Hoofdzakelijk betekent dit dat we cursussen, trainingen en workshops geven, waarbij we mensen machine learning en data science technieken leren. Daarnaast begeleiden en ondersteunen we bedrijven en overheden door middel van advisering en implementatie van algoritmen.
Wat voor mij belangrijk is, is dat de huidige industriële revolutie iets is waar iedereen van kan profiteren en dat dit op een eerlijke en ethische manier gaat. Dit doen we door al onze cursussen toegankelijk te maken, ongeacht je achtergrond in beroep of educatie. Ook organiseren we Meetups waar je laagdrempelig kennis kan maken met data science en machine learning concepten.
Mijn talent ligt in het versimpelen van complexiteiten en in deze simpelheid te communiceren. Wat betekent dit nu concreet? Wanneer ik doceer verplaats ik me altijd eerst in de cursist. Wat weet de cursist? Waar ligt haar/zijn leerbehoefte? En, wat wil de cursist doen met de opgedane kennis? Dit perspectief is mijn startpunt. Van hieruit bouw ik stap voor stap met simpele bouwstenen aan een uitgebreid en doelmatig concept.
Diezelfde filosofie is net zo toepasbaar op advisering en implementatie in organisaties. Wat hier voor mij belangrijk is, is goed te begrijpen wat de culturele waarden zijn van de organisatie, de toegevoegde waarde die de organisatie heeft in de economie en de huidige uitdagingen en doelstellingen.

Neriman Kocaman
Cursussen: SQL & TMap Suite Test Engineer
Mijn naam is Neriman Kocaman. Na een afgeronde studie Wiskunde aan de Universiteit van Leiden, heb ik ruim 15 jaar in de ICT en ruim 8 jaar in de constructie / techniek branche gewerkt bij diverse bedrijven in verschillende functies. Mijn expertise ligt op het gebied van testen, testmanagement, verificatie & validatie (V&V) management en systems engineering. Mijn hands-on ervaring hierin beslaat software, hardware, technische automatisering, datawarehouses, en daarnaast ook “systemen”/objecten als tunnels, sluizen, wegen en (kantoor)gebouwen.
Naast mijn werkzaamheden in de lijn, op projecten of tenders, heb ik ook altijd cursussen gegeven. Sinds 1996 heb ik ruim 600 mensen opgeleid in onder andere TMap, ISTQB, SQL en V&V.
Bij de School of Data Science verzorg ik sinds 2021 de cursussen op het gebied van testen en vakken die daarmee samenhangen.
Mijn cursussen kenmerken zich door structuur, duidelijke slides eventueel met visualisaties, interactie en oefeningen. Ik maak het gezellig, maar houd wel lekker de vaart erin. Ik wil mijn kennis en expertise op een leuke en effectieve manier overdragen door cursisten te boeien, te enthousiasmeren en “het kwartje te laten vallen”. Dit zodat ze de opgedane kennis direct kunnen toepassen in hun praktijksituatie en, indien van toepassing, het certificeringsexamen halen.

Diego Gomez
Cursussen: Storytelling with Data
Mijn interdisciplinaire interesses hebben me altijd buiten de traditionele beperkingen van de geesteswetenschappen gehouden. Hierdoor kon ik inspiratie vinden in nieuwe passies die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben. Ik heb een theoretische MA-graad in filosofie van de Erasmus Universiteit, met een focus op ethische, sociale en politieke kwesties. Mijn focus ligt op de kruising tussen de geesteswetenschappen en de computationele wetenschappen.
Ik ben ervan overtuigd dat ondanks de ongelooflijke technologische vooruitgang die we momenteel meemaken, de menselijke behoefte achter de programmering/het ontwerp is nog steeds een fundamenteel aspect is. Zeker nu vele basisfuncties van onze samenleving worden geautomatiseerd. Dit komt omdat computerprogramma’s, altijd slechts een hulpmiddel zullen blijven. De realiteit is dat we snel aan het evolueren zijn naar een relatief onbekende toekomst, boordevol technologisch potentieel.
Mijn reis, zowel binnen de academische wereld als in de wereld van de informatica, ongetwijfeld een niet-traditionele. In beide werelden was het een reis van het cultiveren van zelfredzaamheid. Dit is de reden geworden voor mijn voortdurende betrokkenheid in verschillende rollen. Van mentorschap, bijlesprogramma’s en onderwijs. Op deze manier put ik veel uit een Freireaanse pedagogiek, gericht op de empowerment van studenten.
In het geven van onderwijs vind ik het belangrijk om continu een balans te vinden tussen het bouwen aan vaardigheden en tegelijkertijd het dialoog blijven aangaan met mijn studenten. Deze aanpak heeft ertoe geleid dat ik begrijp hoe belangrijk het is een eerlijke, in samenwerking gecreëerde educatieve omgeving te creëren. Binnen deze omgeving staat niet alleen het verwerven van vaardigheden centraal, maar ook de ontwikkeling van het leerproces zelf.
Na het afronden van mijn master aan de Erasmus Universiteit, stelt mijn werk als cursusontwikkelaar mij in staat om nieuwe manieren te onderzoeken om filosofie toe te passen op een veranderende wereld gedreven door technologische innovatie. Enkele van mijn kerninteresses zijn het vertellen van verhalen met data (Storytelling with Data), ethiek in AI, kwalitatieve data analysemethoden en het voeren van gesprekken over de democratisering van technologie door middel van eerlijke toegang verkrijgen tot educatie (en op welke manieren dit kan worden bereikt).

Eva van Rooijen
Cursussen: Storytelling with Data
Ik, Eva, vind het heerlijk om nieuwe inzichten te halen uit (soms wat rommelige) datasets. Van jongs af aan ben ik al een puzzelaar en zo maakte ik puzzels na een tijdje ook ondersteboven. Puzzelen met datasets en daaruit een mooie visualisatie krijgen geeft mij altijd veel energie. Ik vind het ook erg leuk om mijn creativiteit zo te kunnen combineren met een technische achtergrond. Mijn achtergrond ligt in de Econometrie en Economie.
Wat ik tijdens mijn studies aan de Erasmus Universiteit, Rotterdam, heb geleerd is bijvoorbeeld de statistische kennis om valide conclusies te trekken uit data. Tegelijkertijd vond ik het heel interessant om te merken hoe gevoelig dit vakgebied is voor misinterpretaties. Zowel door gebrek aan technische kennis als in communicatie kunnen data-gedreven resultaten niet goed tot hun recht komen.
Vanuit deze interesse ben ik in september 2021 begonnen aan de master wetenschapscommunicatie aan de TU Delft. In deze master combineren we communicatiewetenschappen met onze technische achtergrond. Ik vertaal deze kennis naar modules in de training “Communiceren met Data”. Met deze cursus hopen we data-gedreven teams te creëren door datageletterdheid te trainen.