ChatGPT voor Juristen

Niet Goed Geld Terug

Gratis Annuleren

Startgarantie

NRTO Keurmerk

9.3 op basis van 11 ervaringen
StartdatumEinddatumLocatie
25-11-202325-11-2023Den Haag
15-01-202415-01-2024Utrecht
05-02-202405-02-2024Den Haag
26-02-202426-02-2024Amsterdam
18-03-202418-03-2024Den Haag
08-04-202408-04-2024Utrecht
29-04-202429-04-2024Den Haag
20-05-202420-05-2024Amsterdam
10-06-202410-06-2024Den Haag
01-07-202401-07-2024Utrecht
750,- excl. btw

Duik in de wereld van AI en ontdek hoe ChatGPT het werk van juristen kan transformeren! Leer hoe deze AI-technologie de efficiëntie en productiviteit kan verhogen. Leer onder andere hoe je ChatGPT kunt gebruiken om:

 • Repetitieve taken automatiseren.
 • Menselijke fouten verminderen.
 • Doorzoeken van documenten te automatiseren.
 • Voorspellen van juridische uitkomsten door data analyse.

Ontdek hoe deze technologie kosten kan besparen. Bovendien kun je een concurrentievoordeel behalen door sneller en nauwkeuriger te werken.

Waarom voor ons kiezen? Als pioniers in het AI-onderwijs hebben wij al ruime ervaring met GPT-technologie sinds de introductie van GPT-2 in 2019. Daarnaast hebben wij zelfs aan onze eigen modellen gewerkt en werken wij met domeinexperts die GPT dagelijks voor hun werk gebruiken. Deze cursus wordt dan ook mede verzorgd door een jurist die dagelijks ChatGPT inzet én een AI-specialist. Met onze gebundelde expertise garanderen wij dat jij het maximale uit ChatGPT kunt halen en je juridische dienstverlening naar een hoger niveau kunt brengen.

Deze cursus incompany organiseren voor je team? Dat kan via knop hieronder!
Background Image for School of Data Science Website

ChatGPT voor Juristen

Niet Goed Geld Terug 
Gratis annuleren
Startgarantie
★★★★★9,3 op basis van 11 ervaringen 

Niveau: MBO/HBO/WO Trainer:
Duik in de wereld van AI en ontdek hoe ChatGPT het werk van juristen kan transformeren! Leer hoe deze AI-technologie de efficiëntie en productiviteit kan verhogen. Leer onder andere hoe je ChatGPT kunt gebruiken om:
 • Repetitieve taken automatiseren.
 • Menselijke fouten verminderen.
 • Doorzoeken van documenten te automatiseren.
 • Voorspellen van juridische uitkomsten door data analyse.
Ontdek hoe deze technologie kosten kan besparen. Bovendien kun je een concurrentievoordeel behalen door sneller en nauwkeuriger te werken. Waarom voor ons kiezen? Als pioniers in het AI-onderwijs hebben wij al ruime ervaring met GPT-technologie sinds de introductie van GPT-2 in 2019. Daarnaast hebben wij zelfs aan onze eigen modellen gewerkt en werken wij met domeinexperts die GPT dagelijks voor hun werk gebruiken. Deze cursus wordt dan ook mede verzorgd door een jurist die dagelijks ChatGPT inzet én een AI-specialist. Met onze gebundelde expertise garanderen wij dat jij het maximale uit ChatGPT kunt halen en je juridische dienstverlening naar een hoger niveau kunt brengen.
750,-  excl. btw
StartdatumEinddatumLocatie
25-11-202325-11-2023Den Haag
15-01-202415-01-2024Utrecht
05-02-202405-02-2024Den Haag
26-02-202426-02-2024Amsterdam
18-03-202418-03-2024Den Haag
08-04-202408-04-2024Utrecht
29-04-202429-04-2024Den Haag
20-05-202420-05-2024Amsterdam
10-06-202410-06-2024Den Haag
01-07-202401-07-2024Utrecht

Mail: rick@schoolofdatascience.nl

Telefoonnummer:
070 221 1586

Background Image for School of Data Science Website

Ervaringen

Hieronder is een selectie te zien van onze blije klanten. Bekijk hier alle recensies.
Sebastian Molenmaker
Sebastian Molenmaker
Recruitment Business Consultant
Read More
"Het was een erg toffe training. Gedurende de training heb ik een helder beeld gekregen van hoe ChatGPT nou precies werkt en wat voor ontwikkelingen er op het moment spelen. Verder heb ik een duidelijk inzicht gekregen over hoe ik ChatGPT het best kan gebruiken en op wat voor gebieden ik de Chatbot in kan gaan zetten. Deze training is erg waardevol geweest voor mijn basiskennis over ChatGPT. Rick heeft zijn enthousiasme zeker op mij over laten slaan!"
Thi Tran
Thi Tran
adviseur, coach en ondernemer
Read More
"Ik ben enthousiast over de ChatGPT cursus die ik onlangs heb gevolgd! Het was een ongelooflijk leerzame en intensieve dag waarin ik zoveel nieuwe kennis heb opgedaan over ChatGPT. De trainer had zoveel ervaring en diepgaande kennis over ChatGPT. Hij deelde waardevolle informatie en beantwoordde al mijn vragen. Wat ik echt geweldig vond aan deze cursus, was de interactie en mogelijkheid om vragen te stellen over de onderwerpen die voor mij het meest relevant waren. Als je niet veel tijd hebt en de ChatGPT cursus in slechts één dag wilt doen, dan raad ik deze cursus zeker aan! De onderdelen waren gevarieerd en er was zelfs tijd om te oefenen met de concepten die we leerden, wat echt hielp om de stof beter te begrijpen. ...
Tobias Som
Tobias Som
Read More
Enorm inspirerende middag. Echt de basis geleerd van ChatGPT met daarbij ook de verdieping op toepassing in de praktijk. Ik kan aan de slag met e-mails, blogs, plug-ins etc. Een aanrader.
Cynthia Streep
Cynthia Streep
Interim manager
Read More
Brede blik op ChatGPT incl. historie, meerdere praktische oefeningen, veel ideeen hoe search prompts te maken en te vinden. Trainer heeft er veel ervaring mee (programmeur), locatie Utrecht was prima (lunch en locatie). Goede omvang van aantal deelnemers. Wat kan beter? - Iets minder tijd besteden aan de historie van Chat GPT (ging veel tijd aan op) -Iets minder snel/wat chaotisch aandoend door Ricks ervaring en persoonlijkheid; -Nog iets meer voorbeelden van goede toepassingen en prompts zou het voor mij nog meer toegevoegde waarde geven.
Machteld Tiessens
Machteld Tiessens
ICT medewerker
Read More
Het was een leuke training waarbij ik echt wat heb geleerd en dit kan ik ook toepassen in mijn werk. Ik kijk ernaar uit om met behulp van chatGPT mijn processen te optimaliseren en leuke nieuwe vaardigheden te ontdekken.
Previous
Next

Informatie

Locatie: Den Haag/Utrecht/Amsterdam/incompany 
Duur: 1 dagdeel.
Studiebelasting: 5 uur cursus + 1 uur zelfstudie.

Lestijden: 10:00 – 17:00.
TaalNederlands. Engels op aanvraag.
Niveau: WO.

Prijs: €750,- excl. btw.

Deze cursus incompany organiseren voor je team? Neem contact met ons op!

Over de cursus ChatGPT voor Juristen

Ben je als jurist op zoek naar manieren om meer te halen uit ChatGPT? Wil je leren hoe je effectiever juridische documenten kunt doorzoeken, relevante jurisprudentie kunt identificeren of zelfs standaardcontracten kunt opstellen met de hulp van AI? Onze cursus is speciaal ontworpen om juristen te helpen het volledige potentieel van ChatGPT te benutten in de juridische wereld. In deze cursus ontdek je hoe je krachtige prompts kunt ontwerpen die specifiek zijn voor juridische scenario’s. We leren je de interne werking van ChatGPT kennen, hoe jouw juridische data wordt verwerkt en hoe je deze technologie het beste kunt inzetten om menselijke fouten te verminderen, zoals het controleren van contracten op inconsistenties. Daarnaast verkennen we hoe AI kan bijdragen aan besluitvorming door het analyseren van grote hoeveelheden juridische data en hoe AI kan worden ingezet voor toegankelijke juridische dienstverlening. Praktische ervaring opdoen staat centraal in ons programma. Daarom krijg je tijdens onze cursus de kans om zelf met ChatGPT aan de slag te gaan, specifiek gericht op juridische toepassingen. Je zult zelf de tips en tricks toepassen bij realistische juridische voorbeelden. Onze cursus is zorgvuldig samengesteld om een evenwichtige mix van theorie en praktijk te bieden. Ons doel is om je een grondig inzicht te geven in de mogelijkheden van GPT binnen de juridische sector en je te begeleiden bij het optimaal benutten van deze krachtige technologie. Doe mee aan onze cursus en ontdek hoe je ChatGPT kunt omzetten van een nuttige tool naar een onmisbare bondgenoot in je juridische werkzaamheden.

Leerdoelen cursus ChatGPT voor Juristen

Na deze cursus:

 • Kun je ChatGPT gebruiken voor het doorzoeken van juridische documenten en het identificeren van relevante jurisprudentie.
 • Begrijp je hoe ChatGPT en andere GPT-modellen werken in een juridische context.
 • Ken je de best practices voor het inzetten van ChatGPT in juridische scenario’s.
 • Kun je juridische documenten, zoals brieven en contracten, verbeteren en aanpassen met behulp van AI.
 • Kun je een professionele juridische tone of voice verwerken in teksten met ChatGPT.
 • Ken je de beperkingen van GPT, met name in juridische toepassingen.
 • Ken je de verschillen tussen diverse GPT-varianten en hoe deze kunnen worden toegepast in de juridische sector.
 • Ken je de specifieke toepassingen van ChatGPT in de juridische wereld, zoals het opstellen van standaardcontracten of het geven van basis juridisch advies via chatbots.
 • Ken je de potentiële impact van GPT op de juridische sector, waaronder kansen voor kostenbesparing, verhoogde efficiëntie en concurrentievoordeel.

Voor wie is de cursus ChatGPT voor Juristen?

De cursus ChatGPT voor Juristen is een cursus op WO niveau.

 • Juristen die hun werkprocessen willen automatiseren en efficiënter willen maken met behulp van AI.
 • Advocaten die de nieuwste technologieën willen gebruiken om hun caseload te beheren en om sneller relevante jurisprudentie te vinden.
 • Notarissen die geïnteresseerd zijn in het automatiseren van standaardcontracten en andere routinetaken.
 • Rechtsstudenten die voorop willen lopen in de integratie van technologie binnen het juridische veld.
 • Juridisch adviseurs die hun dienstverlening willen verbeteren door snellere en nauwkeurigere analyses van juridische documenten.
 • Professionals in de juridische sector die nieuwsgierig zijn naar de potentiële impact van AI op hun vakgebied.
 • Medewerkers van juridische afdelingen binnen bedrijven die op zoek zijn naar tools om hun dagelijkse werkzaamheden te stroomlijnen.
 • Iedereen die overweegt een carrièreswitch te maken naar het juridische veld en die zich wil voorbereiden op de technologische veranderingen in de sector.

Cursusinhoud ChatGPT voor Juristen

Mogelijkheden met ChatGPT

 • Samenvatten: Leer hoe je met ChatGPT complexe en uitgebreide teksten effectief kunt samenvatten, zodat je snel de essentie en kernpunten kunt begrijpen.
 • Contracten/NDA’s reviewen: Leer hoe je ChatGPT kan gebruiken om bepalingen in contracten en NDA’s te reviewen.
 • Vragen beantwoorden: Ontdek hoe ChatGPT kan worden ingezet om een breed scala aan vragen te beantwoorden door de informatie in zijn dataset te raadplegen.
 • Brainstormen: Gebruik ChatGPT als een brainstormpartner om creatieve ideeën, oplossingen of inzichten te genereren voor diverse vraagstukken.
 • Visualiseren: Gebruik ChatGPT om complexe casussen te visualiseren om deze beter te begrijpen of beter uit te leggen aan jouw cliënten.

Theorie

 • Hoe maakt ChatGPT zijn teksten: Begrijp het proces achter hoe ChatGPT teksten creëert, van begrijpen van de prompt tot het genereren van een coherent antwoord.
 • Hoe komt ChatGPT aan zijn kennis: Verdiep je in de immense datasets waarmee ChatGPT is getraind, waardoor het breed geïnformeerde antwoorden kan geven.
 • Fouten die ChatGPT kan maken: Leer over de beperkingen van ChatGPT, vooral in het kader van juridische informatie, en hoe je deze fouten kunt herkennen en vermijden.
 • Wat gebeurt er met je data: Krijg inzicht in de dataverwerking en privacyaspecten van het gebruik van ChatGPT, en waarom het belangrijk is om gevoelige informatie te beschermen.
 • Juridische vraagstukken: Waarom investeren in AI en tools als ChatGPT: Begrijp de voordelen van AI in de juridische sector, van efficiëntieverbeteringen tot concurrentievoordeel.
 • Verschil tussen ChatGPT en GPT 4: Ontdek de technische en praktische verschillen tussen deze twee modellen en wat dit betekent voor juridische toepassingen.
 • Voorbeeldtoepassingen/Use cases voor juristen: Ontdek de technische en praktische verschillen tussen deze twee modellen en wat dit betekent voor juridische toepassingen.
 • Risico’s en uitdagingen voor juristen: Ontdek de technische en praktische verschillen tussen deze twee modellen en wat dit betekent voor juridische toepassingen.
 • Toekomstige mogelijkheden en impact op het werk van juristen: Ontdek de technische en praktische verschillen tussen deze twee modellen en wat dit betekent voor juridische toepassingen.

Extra informatie over de cursus ChatGPT

 • Na je inschrijving nemen we contact met je op om een intake in te plannen. Dit doen we om je ervaring en leerbehoeften goed in kaart te brengen.
 • De cursussen worden gegeven in kleine groepen. Dit doen wij omdat wij geloven dat persoonlijke aandacht voor de beste leerervaring zorgt.
 • Tijdens de cursus wordt afgewisseld tussen uitleg en hands-on opdrachten. Daarom is tijdens de cursus een eigen laptop nodig.
 • Tijdens de cursus zal er een lunch worden voorzien. Heb je dieetvoorkeuren? Laat het ons weten! Dan zorgen wij voor een aangepaste lunch.

Veelgestelde vragen

ChatGPT is een AI-technologie die gebruikmaakt van taalmodellen en neurale netwerken om menselijke spraakpatronen te analyseren en te genereren.

GPT kan worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen, waaronder geautomatiseerde klantenservice, contentgeneratie, sparring partner,  correctie middel, en taakautomatisering. Het kan helpen om de productiviteit te verhogen, de klantervaring te verbeteren en de bedrijfskosten te verlagen.

Nee, je hebt geen ervaring met programmeren of NLP nodig om deel te nemen aan deze cursus. De cursus is ontworpen om toegankelijk te zijn voor mensen met verschillende niveaus van technische kennis.

Geavanceerde functies van GPT omvatten het trainen en finetunen van modellen, het gebruik van meerdere talen en de integratie met andere AI-technologieën. Deze functies kunnen worden ingezet om specifieke zakelijke uitdagingen op te lossen en de prestaties van ChatGPT te verbeteren.

Je kunt opdrachten verwachten waarbij je zelf aan de slag gaat met ChatGPT, bijvoorbeeld het schrijven van blogs, het verbeteren van e-mails en het beantwoorden van vragen op jouw eigen tekst.

Beperkingen van ChatGPT zijn bijvoorbeeld de beperkte contextuele kennis en de mogelijkheid om racistische of beledigende taal te genereren. Deze beperkingen kunnen worden overwonnen door het finetunen van modellen, het selecteren van geschikte trainingsgegevens en het gebruik van filters. Daarnaast is GPT ook gelimiteerd door de lengte.

Je leert hoe je ChatGPT kunt integreren in jouw organisatie door inzicht te krijgen in de verschillende implementatiemogelijkheden zoals de API.

GPT-3 (Generative Pre-trained Transformer 3) is een krachtige taalmodel ontwikkeld door OpenAI dat in staat is om mensachtige taal te genereren en een breed scala aan natuurlijke taaltaken uit te voeren, zoals het schrijven van artikelen, vertalen en het beantwoorden van vragen.

ChatGPT een subset van het algemene GPT-3 model dat specifiek is ontworpen voor conversatie-gebaseerde applicaties. Beide modellen gebruiken dezelfde transformer-architectuur en hebben vergelijkbare prestaties op veel natuurlijke taaltaken, maar ChatGPT is specifiek geoptimaliseerd voor conversaties.

 

Scroll to Top