AI Training

Houd met AI je team voorop in de Digitale Transformatie

Laat je door middel van onze AI training begeleiden in het dynamische landschap van AI. Met jarenlange ervaring in zowel het ontwikkelen van AI-systemen als het verzorgen van gerichte trainingen sinds 2018, zijn wij jouw kompas in het begrijpen van de mogelijkheden van AI.

Groepsfoto van ChatGPT cursus

Ontdek de laatste ontwikkelingen in AI

Artificiële Intelligentie (AI) is een drijvende kracht achter innovaties die bedrijfsprocessen naar een hoger niveau tillen. Of het nu gaat om het produceren van hoogwaardige content in recordtijd, het faciliteren van creatieve brainstormsessies of het efficiënt verwerken van grote hoeveelheden data, AI maakt het mogelijk.

Met de constante introductie van geavanceerde AI-systemen en hun uiteenlopende toepassingen, is het een uitdaging om up-to-date te blijven over de nieuwste mogelijkheden en best practices.

Bij de School of Data Science zijn we pioniers in de AI-sector. We ontwikkelen onze eigen AI-systemen en delen kennis sinds 2018. Onze missie? Organisaties bijstaan in hun AI-reis, hen laten zien welke tools beschikbaar zijn, hoe je deze effectief kunt inzetten en hoe ze werken.

AI training Op Maat

Elke organisatie heeft zijn eigen cultuur, doelstellingen en uitdagingen. In het snel evoluerende landschap van artificiële intelligentie is het essentieel dat training en educatie zo relevant en toepasselijk mogelijk zijn. Daarom bieden wij bij de School of Data Science op maat gemaakte AI-trainingen aan. Deze trainingen zijn niet slechts generieke cursussen; ze zijn volledig aanpasbaar om te voldoen aan de specifieke behoeften en scenario’s van jouw organisatie. Of je nu een start-up bent die probeert te innoveren met nieuwe technologieën of een gevestigd bedrijf dat zijn teams wil bijscholen in de nieuwste AI-trends, we zorgen ervoor dat de inhoud, voorbeelden en case-studies rechtstreeks relevant zijn voor jouw situatie. Zo garanderen we niet alleen kennisoverdracht, maar ook dat de vaardigheden direct in de praktijk kunnen worden gebracht.

Trainingsprogramma AI

Tekst generatoren

Leer hoe je ChatGPT en andere tekst generatoren goed in kan zetten bij verschillende toepassingen. Leer hoe ChatGPT werkt, hoe het aan zijn kennis komt, wat er gebeurt met de data in je prompts en hoe je de beste prompts kan maken om zo het meeste uit ChatGPT te halen.

Ideaal voor:

 • Contentcreatie
 • Analyses uitvoeren
 • Tekstverwerking
 • Brainstormsessies
Voorbeeld van ChatGPT waarbij gekeken wordt naar SEO toepassing van ChatGPT

Afbeeldingen generatoren

AI kan tegenwoordig handig ingezet worden om afbeeldingen te genereren. Deze kunnen goed bruikbaar zijn voor marketingdoeleinden of het ondersteunen van tekstuele documenten. Leer verschillende systemen (zoals bijvoorbeeld Midjourney) kennen en leer hoe je het beste prompts kan maken. 

Ideaal voor:

 • Sfeer afbeeldingen
 • Concept kunst
 • Afbeeldingen aanpassen

Video

Hoewel het animeren van afbeeldingen nog in ontwikkeling is, zijn er al praktische toepassingen beschikbaar. Creëer bijvoorbeeld een video op basis van een transcript, waarbij een avatar je tekst presenteert.

Ideaal voor: 

 • Informatieve videos
 • Geanimeerde afbeeldingen

Prompt-Engineering

In de wereld van Artificiële Intelligentie is de manier waarop je een vraag stelt vaak even belangrijk als de vraag zelf. Dit concept, bekend als prompt-engineering, speelt een cruciale rol bij het optimaliseren van AI-output.

Het zorgvuldig formuleren van prompts gaat verder dan het simpelweg stellen van een vraag. Het is een strategische benadering die, mits correct toegepast, de precisie, relevantie en effectiviteit van AI-responses aanzienlijk kan verbeteren. Enkele voordelen van effectieve prompt-engineering zijn:

 • Tone-of-Voice Afstemmen: Met de juiste prompts kun je een gewenste toon of stijl van het AI-antwoord bereiken, of het nu formeel, informeel, technisch of eenvoudig moet zijn.
 • Minimaliseren van Onnauwkeurigheden: Door je vraag duidelijk en specifiek te formuleren, kan de AI-tool efficiënter en nauwkeuriger werken, waardoor het risico op fouten of onnauwkeurigheden afneemt.
 • Optimaliseren van de Inhoudelijke Opbouw: Een goed gestructureerde prompt kan helpen om antwoorden te krijgen die logisch en coherent zijn, en die rechtstreeks relevant zijn voor wat je wilt weten.

Een selectie van bedrijven wiens medewerkers wij mochten opleiden

Klant School of Data Science
4.7/5
9,8 op basis van 349 ervaringen. Bekijk ervaringen.

Waarom training AI?

In het digitale tijdperk waarin we leven, transformeert Artificiële Intelligentie (AI) razendsnel sectoren en beroepen. Van gezondheidszorg tot financiën, en van marketing tot productie: overal wordt de kracht van AI herkend en benut. Maar deze technologische revolutie komt met een leercurve. Om AI optimaal te integreren en benutten, is het cruciaal om te begrijpen hoe het werkt, wat de mogelijkheden zijn, en welke ethische overwegingen het met zich meebrengt. Een gedegen training in AI stelt organisaties niet alleen in staat om bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen, maar ook om innovatieve oplossingen te creëren, concurrentievoordeel te behalen en risico’s te minimaliseren. Kortom, training in AI is niet alleen een investering in kennis, maar ook een strategische zet richting de toekomst van elk bedrijf.

Waarom kiezen voor School of Data Science?

Bij School of Data Science hebben we al meer dan vijf jaar ervaring met AI modellen, waaronder het werken met GPT sinds de introductie van GPT-2 in 2019. Onze uitgebreide kennis in AI, Data Science en programmeren stelt ons in staat om een diepgaand inzicht te hebben in hoe generatieve modellen optimaal benut kunnen worden. Gecombineerd met meer dan vijf jaar ervaring in het onderwijs, zijn we uitstekend uitgerust om deze kennis effectief over te brengen. Daarnaast bieden we maandelijks cursussen aan op het gebied van ChatGPT en Machine Learning, waardoor we constant in contact staan met de wensen en behoeften van onze klanten.

Workshop details

Locatie: Incompany of bij ons op kantoor in Den Haag, Utrecht of Amsterdam.

Duur: 1 of 2 dagdelen. 

Taal: Nederlands of Engels.

Prijs: Afhankelijk van tijdsduur, aantal deelnemers en locatie.

Relevante ervaringen

Dame workshop ChatGPT

“Goede balans tussen theorie en praktijkoefeningen.”

Enthousiaste docent Rick Vink neemt je in een prettig, vlot tempo mee langs alle ins en outs van ChatGPT. De technische mogelijkheden en onmogelijkheden kwamen ruim aan bod, en ook de valkuilen van AI. Goede balans tussen theorie en praktijkoefeningen. Interessante, leuke oefencases en duidelijke voorbeelden hoe je bijvoorbeeld prompts inzet. Echte aanrader!

Annemieke Maatman –
Adviseur, coach en ondernemer

“Deze waardevolle en inspirerende training heeft me een helder beeld gegeven van ChatGPT, inclusief de werking, toepassingen en actuele ontwikkelingen, en heeft mijn enthousiasme aangewakkerd dankzij de bevlogenheid van Rick.”

“Het was een erg toffe training. Gedurende de training heb ik een helder beeld gekregen van hoe ChatGPT nou precies werkt en wat voor ontwikkelingen er op het moment spelen. Verder heb ik een duidelijk inzicht gekregen over hoe ik ChatGPT het best kan gebruiken en op wat voor gebieden ik de Chatbot in kan gaan zetten. Deze training is erg waardevol geweest voor mijn basiskennis over ChatGPT. Rick heeft zijn enthousiasme zeker op mij over laten slaan!”

Sebastian Molenmaker – Recruitment Business Consultant
ChatGPT man workshop
+ 3000

Professionals opgeleid.

~ 9,8

Op basis van > 200 ervaringen.

>500

Organisaties voorzien van opleidingen.

Rick Foto School of Data Science

 

De trainer


Maak kennis met Rick Vink, een zeer ervaren trainer in ChatGPT en een expert op het gebied van Natural Language Processing (NLP) en Language Models (LLM’s). Met meer dan 7 jaar ervaring in het geven van trainingen op het gebied van Machine Learning en Deep Learning, is Rick de perfecte gids om je door de wereld van ChatGPT te leiden. 

Met een achtergrond in natuurkunde en een passie voor het begrijpen en modelleren van data, heeft Rick gestudeerd aan de Technische Universiteit Delft en zijn masteropleiding afgerond aan het befaamde Massachusetts Institute of Technology (MIT). Zijn academische expertise en praktische ervaring stellen hem in staat om complexe concepten op een begrijpelijke en boeiende manier over te brengen.

Wat Rick onderscheidt, is zijn plezier en passie voor het vak. Zijn enthousiasme is aanstekelijk en hij is gedreven om zijn kennis en inzichten te delen, waardoor hij de deelnemers van de training inspireert en motiveert om het beste uit zichzelf te halen.

Met Rick als je trainer ben je verzekerd van een meeslepende leerervaring, waarin zijn diepgaande kennis, praktische expertise en enthousiasme samenkomen om je een solide basis te bieden in ChatGPT. Bereid je voor op een training die je in staat stelt om de mogelijkheden van ChatGPT volledig te benutten onder begeleiding van een gepassioneerde en ervaren professional.

Scroll to Top