Python Essentials

Niet Goed Geld Terug

Gratis Annuleren

Startgarantie

NRTO Keurmerk

9,2 op basis van 11 ervaringen

StartdatumEinddatumLocatie
11-03-202411-03-2024Den Haag
10-05-202410-05-2024Den Haag
03-06-202403-06-2024Den Haag
01-07-202401-07-2024Den Haag
02-09-202402-09-2024Den Haag
525,-excl. btw
Gratis met STAP-budget 

Geef je carrière een boost door te leren programmeren met Python! Deze flexibele, simpele en toch krachtige taal geeft je enorme mogelijkheden. Tijdens deze hands-on ééndaagse beginnerscursus nemen onze ervaren trainers je mee in de wereld van Python, zodat je na deze cursus zelfstandig aan de slag kunt. Dit is alleen mogelijk met onze unieke leermethode, de persoonlijke aandacht en onze extra ondersteuning na je cursusdag. De cursus wordt afgesloten met een Python Essentials certificaat.

Background Image for School of Data Science Website

Python Essentials

Niet Goed Geld Terug
Gratis annuleren
Startgarantie
★★★★★ 9,2 op basis van 11 ervaringen

Niveau: MBO/HBO/WO Trainer Locatie: Den Haag

Geef je carrière een boost door te leren programmeren met Python! Deze flexibele, simpele en toch krachtige taal geeft je enorme mogelijkheden. Tijdens deze cursus nemen onze ervaren trainers je bij de hand, zodat je zonder enige ervaring na deze cursus zelfstandig aan de slag kunt.

StartdatumEinddatumLocatie
11-03-202411-03-2024Den Haag
10-05-202410-05-2024Den Haag
03-06-202403-06-2024Den Haag
01-07-202401-07-2024Den Haag
02-09-202402-09-2024Den Haag
525,-excl. btw

Mail: farisch@schoolofdatascience.nl

Telefoonnummer:
070 221 1586

Background Image for School of Data Science Website

Ervaringen

Hieronder is een selectie te zien van onze blije klanten. Bekijk hier alle recensies.

Razia Mahabier
Razia Mahabier
Cloud Developer bij Rapid Circle
Read More
“De cursus was goed te volgen. Heel duidelijk. Ook was er voldoende ruimte om vragen te stellen, de leraar was er geduldig. Hij houdt rekening met je leertempo en legt zo vaak als nodig uit. Ik heb de cursus Python gedaan zonder veel voorkennis en het was voor mij goed te doen."
Naures Al Rufaye
Naures Al Rufaye
GIS informatieafdeling Mourik Infra
Read More
"Ik vond de lesstof goed. Ik had het gevoel dat we mee werden genomen in een verhaal. En er werd niet aan ons iets verteld, maar we werden echt gewoon, als het ware ingeleid in het verhaal. De lessen zaten best wel goed in elkaar. Er zat best wel een goede balans tussen uitleg en de vragen die we zelf moesten doen. En de vragen hadden ook heel veel toegevoegde waarde, want je werd steeds een klein beetje uitgedaagd om een andere invulling te geven aan het antwoord."
Michel Degger
Michel Degger
Acceptatie verzekeringen
Read More
"Je krijgt een goed beeld hoe de basis van Python werkt. Duidelijk stof en veel oefeningen inclusief een duidelijke handleiding. Goede cursus om de eerste stappen van het programmeren te leren."
Antoine van der Hulst
Antoine van der Hulst
System Engineer
Read More
"Trainer maakt goed contact met de groep. Het programma wordt aangepast aan het niveau van de groep. Voorbeelden en oefeningen werken goed om de stof te leren. Tempo had voor mij wat hoger gemogen."
Previous
Next

Informatie cursus Python Essentials

Locatie: Den Haag. 
Duur: 1 dag.
Studiebelasting: 7 uur cursus + 7 uur zelfstudie.

Lestijden: 10:00 – 16:30.
Lesdag: Variërend.

Taal: Nederlands/Engels.
Niveau: MBO/HBO/WO.

Prijs: €525,- excl. btw.

Deze cursus incompany organiseren voor je team? Neem contact met ons op!

Over de cursus Python Essentials

Tijdens deze cursus leer je alle basisprincipes van de programmeertaal Python. Van het definiëren van variabelen tot aan schrijven van functies. Na deze cursus kun je zelfstandig aan de slag met schrijven van je eigen Python code! Deze cursus is zowel geschikt voor mensen die hun eerste stappen willen zetten in het programmeren als voor mensen die bekend zijn met een andere programmeertaal en de syntax van Python willen leren.

Python wordt geroemd om z’n kracht, gemak en elegantie. Het is een van de meest gebruikte programmeertalen met een zeer grote actieve community die de programmeertaal dagelijks groter en sterker maakt. De taal is de meest gebruikte taal in de wereld van Data Science, Kunstmatige Intelligentie, beeldverwerking, wetenschappelijk onderzoek en simulaties. Ook is het een van de meest gebruikte talen bij grote bedrijven als bijvoorbeeld Google, Amazon en Instagram. Deze veelzijdigheid en de eenvoud van de taal maakt Python dé taal om mee te leren programmeren.

Leerdoelen Python Essentials

Na deze cursus:
 • ken je de mogelijkheden die Python biedt;
 • kun je werken met verschillende datatypes;
 • kun je variabelen maken en gebruiken;
 • kun je functies gebruiken;
 • kun je zelf functies programmeren;
 • kun je interactie met een gebruiker programmeren;
 • kun je extra functionaliteiten importeren met libraries;
 • kun je repetitieve werk automatiseren.

Voor wie is de Python Essentials cursus?

Deze cursus is iets voor jou als je:
 • benieuwd bent naar wat programmeren precies is en wat je er allemaal mee kunt;
 • kunt programmeren in een andere taal dan Python, maar wilt de overstap maken naar een efficiëntere en meer veelzijdige taal;
 • dagelijks programmeert met Excel en benieuwd bent hoe het efficiënter en makkelijker kan met Python;
 • iets wilt doen met Data Science, Machine Learning en/of Artificiële Intelligentie, maar weet niet precies waar je zou moeten beginnen.
Python Essentials Code voorbeeld
Python Essentials Cursisten School of Data Science

Afbeelding 1 en 2. Programmeer voorbeeld uit de cursus en ons klaslokaal op locatie Rotterdam.

Cursusinhoud Python Essentials

Algemene introductie

 • In welke omgevingen kan je Python gebruiken? Tijdens de cursus zullen we een online omgeving gebruiken voor uitvoeren van onze code.
 • Hoe verhoudt Python zich tot andere programmeertalen? Wat kun je met Python en welke dingen zou je beter met een andere taal kunnen doen?

Variabelen en datatypen

 • Boolean, integer, float, string, list, tuple en dictionary. Welke datatypen zijn er en in welk geval gebruik je ze?
 • Werken met verschillende datatypen. Hoe werken de verschillende datatypen binnen Python?

Operatoren

 • Rekenkundige operatoren. Naast de bekende operatoren (plus, min, delen, enz.) heeft Python nog wat handige rekentools beschikbaar. Welke zijn dat en hoe gebruik je ze?
 • Logische operatoren. Hoe maken we logische stellingen?
 • Relationele operatoren. Hoe combineren we logische stellingen?

Interactie

 • Input en output. In Python is het mogelijk interactieve communicatie te hebben tussen de code en de gebruiker van de code. Tijdens dit onderdeel leer je hoe dat werkt.
 • Type conversie. Hoe converteer je datatypen naar andere datatypen?

Lists

 • List slicing. Het datatype ‘lijst’ is heel handig. Hoe gebruik je dit efficiënt?
 • List methods. Naast functies heeft Python ook iets als ‘methoden’. Tijdens dit onderdeel kijken we naar de methoden voor het datatype ‘lijst’.

Functions

 • Python standard functions. Python heeft veel handige functies die je kunt gebruiken die je veel werk uit handen kunnen nemen.
 • Importing functions. Het Python ecosysteem is ontzettend groot en biedt naast de standaard functies die Python heeft, extra functionaliteiten die je kunt importeren uit zogenaamde ‘libraries’.

Condities

 • If/elif/else. Maak je Python code interactief door het creëren van conditionele logica.
 • Error handling. Hoe zorgen we ervoor dat onze Python code niet vast loopt wanneer hij een error tegenkomt?

Loops

 • For loop. Hoe herhalen we code met behulp van een for loop?
 • While loop. Hoe herhalen we code met behulp van een while loop?

Importing libraries

 • Random functions. Hier werken we met de random function voor het creëren van een spel.
 • Working with libraries. Hoe halen we libraries van het internet en voegen we deze toe aan onze code?

Creating functions

 • Oplossen van algoritmische probleemstukken. Oefen je Python skills door het oplossen van algoritmische vraagstukken. Een echte uitdaging!

Extra informatie over de Python Essentials cursus

 • Na je inschrijving nemen we contact met je op om een intake gesprek in te plannen. Dit doen we om je ervaring en leerbehoeften goed in kaart te brengen.
 • Je hebt voor deze cursus een eigen laptop nodig om mee te doen. Je hoeft van te voren geen software te installeren.
 • Tijdens de cursus zal er een lunch worden voorzien. Heb je dieetvoorkeuren? Laat het ons weten! Dan zorgen wij voor een aangepaste lunch.

Veelgestelde vragen

Python is een van de meest gebruikte programmeertalen met een zeer grote actieve community die de programmeertaal dagelijks groter en sterker maakt. De taal is de meest gebruikte taal in de wereld van Data Science, Kunstmatige Intelligentie, beeldverwerking, wetenschappelijk onderzoek en simulaties. Ook is het een van de meest gebruikte talen bij grote bedrijven als bijvoorbeeld Google, Amazon en Instagram.

Voor de cursus is geen voorkennis nodig.

Je kunt op aanvraag na de cursus een zogenaamd ‘Certificaat van deelname’ ontvangen van de School of Data Science. Hierop staat je naam, de datum, de cursusnaam en het aantal uur dat besteed is aan de cursus.

Het materiaal dat behandeld wordt tijdens de  cursus overlapt voor een groot deel de voorkennis die nodig is voor het “PCEP – Certified Entry-Level Python Programmer” certificaat. Mocht je graag dat certificaat willen behalen, geef dat dan aan via het inschrijfformulier of tijdens de cursus. De trainer zal je dan verder op weg helpen met het certificaat.

Jazeker! Onze opleidingen, trainingen en cursussen kan je volgen met het UWV Scholingsbudget. Dus ook de cursus Python Essentials is te volgen met het UWV Scholingsbudget. Op onze UWV Scholingsbudget pagina kan je meer informatie vinden over het UWV Scholingsbudget en een aanvraag indienen.

Scroll to Top