Natural Language Processing (NLP)

Niet Goed Geld Terug

Gratis Annuleren

Startgarantie

NRTO Keurmerk

9,5 op basis van 8 ervaringen

StartdatumEinddatumLocatie
Prijs: €825,- excl. btw

Tijdens deze ééndaagse cursus Natural Language Processing (NLP) leer je de meest recente NLP technieken: Word Embedding, Word2Vec en Bidirectional Encoder Representations from Transformers (BERT). Daarnaast leer je hoe je deze technieken toe kan op passen op je eigen datasets. Dit is alleen mogelijk met onze unieke leermethode, de persoonlijke aandacht en onze extra ondersteuning na je cursusdag. De cursus wordt afgesloten met een Natural Language Processing certificaat. 

Background Image for School of Data Science Website

Natural Language Processing (NLP)

Niet Goed Geld Terug
Gratis annuleren
Startgarantie
★★★★★ 9,4 op basis van 7 ervaringen

Niveau: HBO/WO Trainer

Tijdens deze ééndaagse cursus Natural Language Processing (NLP) leer je de meest recente NLP technieken: Word Embedding, Word2Vec en Bidirectional Encoder Representations from Transformers (BERT). Daarnaast leer je hoe je deze technieken toe kan op passen op je eigen datasets.

StartdatumEinddatumLocatie
Prijs: €825,- excl. btw

Mail: rick@schoolofdatascience.nl

Telefoonnummer:
070 221 1586

Background Image for School of Data Science Website

Ervaringen

Hieronder is een selectie te zien van onze blije klanten. Bekijk hier alle recensies.

Manon Holstege
Manon Holstege
Epidemioloog
Read More
"De cursus NLP omvat een flinke lading interessante stof die op een enthousiaste manier door Rick wordt overgebracht. Mogelijkheid om gebruik te maken van een server maakt het eenvoudig om zelf ook met de data aan de slag te gaan op je eigen laptop. Rick speelt in op het niveau van de cursisten en daarmee sluit de training goed aan op de wensen."
Robert-Jan Drenth
Robert-Jan Drenth
Senior Data Scientist
Read More
"Met ons team volgden wij een op onze wensen aangepaste NLP cursus, omdat wij al wat basiskennis NLP / Machine Learning hadden opgedaan. Dit was erg fijn en we kregen de relevante theorie uitgelegd, waarna we bespraken hoe we de kennis concreet konden toepassen in de praktijk voor onze uitdagingen. Vooral dit laatste stuk was goed op onze wensen afgestemd en heeft ons erg geholpen. Het enige minpunt was dat we hadden gevraagd om de materie in 1 dag te behandelen. Hierdoor bleef met name bij het bespreken van praktische en concrete voorbeelden, maar hadden we niet de mogelijkheid om onder begeleiding hands-on aan de slag te gaan. Dit zou wel meerwaarde hebben, dus mijn advies zou ook zijn om hier met de planning rekening mee te houden en een extra (halve) dag voor te plannen. Al met al erg de moeite waard!"
Britt Grootes
Britt Grootes
Read More
"Ik koos voor verschillende cursussen bij de School of Data Science om mijn achtergrond in cultureel erfgoed en onderzoek (geesteswetenschappen) te verdiepen. Met de bevlogen en deskundige docenten zijn mijn verwachtingen ruimschoots overtroffen! Ik heb veel geleerd en meer dan genoeg gereedschappen en inspiratie meegekregen om de komende tijd verder mee aan de slag te gaan. Na de cursus Data Science volgde ik Natural Language Processing met Deep Learning bij Rick. Een zeer enthousiaste docent die ontzettend veel weet. Hij is geïnteresseerd in de achtergrond en kennis van de cursisten, en denkt graag mee hoe je Deep Learning en AI kan toepassen in je loopbaan. De lessen waren zo rijk aan informatie dat ik het gevoel heb dat de cursus stiekem veel meer dan twee dagen was! Ik beveel Rick dan ook van harte aan."
Previous
Next

Informatie

Locatie: Den Haag/Utrecht/Amsterdam/incompany
Duur: 1 dag.
Studiebelasting: 7 uur cursus + 5 uur zelfstudie.

Lestijden: 10:00 – 17:00.
Lesdag: Donderdag.
Taal: Nederlands/Engels.
Niveau: WO.

Prijs: €825,- excl. btw.

Over de cursus NLP

Deze cursus bevat de meest recente technieken binnen Natural Language Processing zoals Word Embedding, Word2vec en Bidirectional Encoder Representations from Transformers (BERT).

Wanneer men communiceert, verbaal of schriftelijk, bevatten de boodschap enorm veel informatie. Het onderwerp, de toon die met de boodschap komt, de specifieke selectie van worden; alles voegt informatie toe die wij als mensen kunnen interpreteren. Data dat voortkomt uit gesprekken en berichtgevingen -online of offline- is een vorm van ongestructureerde data. Deze vorm van data past niet in de traditionele manier waarop computers data analyseren. Desalniettemin is door het toepassen van Machine Learning structuur en zelfs betekenis te achterhalen uit menselijke communicatie. Zelfs zeer subtiele spraakfiguren als ironie zijn te detecteren. Hiermee is het bijvoorbeeld mogelijk geworden om algoritmes een sentiment analyse uit te laten voeren.

In deze cursus gebruiken we artificiële neurale netwerkmodellen om tekst te analyseren. We werken hiermee in Tensorflow met de abstractielaag Keras. Er wordt verwacht dat de cursist al ervaring heeft met het toepassen van artificiële neurale netwerken en Python 3.

Leerdoelen NLP

Na deze cursus:
  • ken je tekst data voorbewerkingstechnieken;
  • ken je de principes van de meest gebruikte en nieuwste taalverwerkingsmethodes;
  • kun je een natural language processing model opzetten, trainen en toepassen.

Voor wie is de NLP cursus?

Er wordt verwacht dat de cursist al ervaring heeft met het toepassen van artificiële neurale netwerken (zie cursus machine learning) en Python 3. Deze cursus is iets voor jou als:

  • Je begrijpt de basisconcepten van de programmeertaal Python (zie Python Essentials).
  • Je hebt eerder gewerkt met Python en/of hebt eerder machine learning modellen gemaakt.
  • Je bent benieuwd naar hoe je Natural Language Processing kan toepassen op (de Nederlandse) taal.
NLP Cursus LSTM Model
NLP Cursus Validatie Accuratie
NLP Graph of Validation accuracy using bag of words
NLP Model BERT

Afbeelding 1, 2, 3 en 4. Een voorbeeld van Natural Language Processing (NLP) technieken die tijdens de cursus worden behandeld. 

Cursusinhoud

Tokens en word embeddings

De computer kan menselijke taal niet direct begrijpen. Hiervoor moet een vertaalslag worden gemaakt van woorden naar getallen. Met deze kennis kan je een betere afweging maken over hoe de tekst moet worden voorbewerkt.

Sentiment analyse

Het sentiment halen uit tekst is belangrijk om te weten wat bijvoorbeeld de opinie is van je klanten. Dit kan bijvoorbeeld worden toegepast om social media kanalen te volgen.

Transformers

Op dit moment is de Transformer de beste Deep Learning architectuur dat er is. Voor de meest lastige NLP toepassingen wordt dan ook gebruik gemaakt van een Transformer.

BERT

Het BERT model is ontwikkeld bij Google en wordt gebruikt in de Google zoekmachine. Het is zeer goed bruikbaar voor vele verschillende toepassingen. Met dit getrainde model kan je met weinig data al goede resultaten verkrijgen.

Hugging face

Er zijn veel taal modellen uitgebracht. Hugging face is een plek waar veel van deze modellen kunnen worden opgehaald. Niet alleen Engelse taalmodellen, maar ook Nederlandse taalmodellen zijn hier te vinden. Hierdoor kan je snel en effectief een werkend model hebben voor jouw toepassing.

Extra informatie over de Deep Learning cursus

  • Na je inschrijving nemen we contact met je op om een intake gesprek in te plannen. Dit doen we om je ervaring en leerbehoeften goed in kaart te brengen.
  • De cursussen worden gegeven in kleine groepen. Dit doen wij omdat wij geloven dat persoonlijke aandacht voor de beste leerervaring zorgt.
  • Je hebt voor deze cursus een eigen laptop nodig om mee te doen.
  • Tijdens de cursus zal er een lunch worden voorzien. Heb je dieetvoorkeuren? Laat het ons weten! Dan zorgen wij voor een aangepaste lunch.

Veelgestelde vragen

Er wordt verwacht dat de cursist al ervaring heeft met het toepassen van artificiële neurale netwerken (zie cursus machine learning) en Python 3

Twijfel je over je voorkennis? Neem contact met ons op of geef het aan bij je inschrijving. De trainer zal voor de cursus contact met je opnemen voor een intakegesprek en zorgen dat de cursus goed bij je past.

Je kunt op aanvraag na de cursus een zogenaamd ‘Certificaat van deelname’ ontvangen van de School of Data Science. Hierop staat je naam, de datum, de cursusnaam en het aantal uur dat besteed is aan de cursus.

Na de cursus kun je doorleren voor de TensorFlow Developer Certificate. Mocht je graag dit certificaat willen behalen, geef dat dan aan via het inschrijfformulier of tijdens de cursus. De trainer zal je dan verder op weg helpen met het certificaat.

Jazeker! Onze opleidingen, trainingen en cursussen kan je volgen met het UWV Scholingsbudget. Dus ook de cursus NLP is te volgen met het UWV Scholingsbudget. Op onze UWV Scholingsbudget pagina kan je meer informatie vinden over het UWV Scholingsbudget en een aanvraag indienen.

Scroll to Top