Over ons

School of Data Science NRTO Keurmerk

Door expertise en een focus op persoonlijke aandacht is School of Data Science uitgegroeid tot de beste opleider op het gebied van Data Science. Hieronder zijn een aantal cijfers over ons te lezen.

  • Honderden cursisten les gegeven en bedrijven begeleid in data science gerelateerde cursussen.
  • Gemiddelde waardering van 9,8 op Springest.
  • Organisator van AI Learning Communities via Meetup met 1000+ leden in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam.
  • 1500+ actieve volgers op LinkedIn die mee doen met data science challenges of leren over de nieuwste ontwikkelingen via onze posts en webinars.

Onze missie

De 4e industriële revolutie is in volle gang. Een revolutie waarin één van de hoofdrollen is weggelegd voor robots en artificiële intelligentie (AI) met data als primaire grondstof. Een abrupt veranderende arbeidsmarkt is één van de effecten die deze revolutie met zich meebrengt. Veel beroepen zoals we die nu kennen zullen niet langer nodig zijn, omdat ze deels of in zijn geheel geautomatiseerd worden. Investeren in nieuwe vaardigheden is daarom belangrijker dan ooit. Niet alleen om de beroepen van de nieuwe economie te kunnen vervullen, maar ook om een gelijkwaardige en inclusieve economie te creëren. Bij School of Data Science trainen we mensen om hun rol te kunnen innemen in de data gedreven wereld. Van het begrijpen, interpreteren en presenteren van datasets tot aan het creëren van complexe voorspelmodellen. Dit doen we in de vorm van cursussen, workshops en consultancy.

Onze kernwaarden

Aandacht

Onze meest belangrijke kernwaarde is aandacht. Het is een waarde die we dagelijks in al onze handelingen meenemen. Aandacht voor alle facetten die in het hier en nu relevant zijn. Aandacht voor de economie die iedere dag, vaak subtiel, maar soms drastisch, nieuwe dingen van ons vraagt. Aandacht voor ons team en al hun behoeftes. Aandacht voor jou, voor al jouw uitdagingen en iedere specifieke leerbehoefte.

Balans

In het leven zijn er limieten, opgelegd door tijd en ruimte. Hierdoor moeten er continu keuzes gemaakt worden. Bij het maken van die keuzes staat de kernwaarde balans centraal. Balans in theorie en praktijk tijdens het leren. Balans tussen onderzoek en implementatie tijdens een consultancy opdracht. Balans in werk en vrije tijd gedurende ons dagelijks leven.

Communicatie

Hoe goed we een bepaald probleem ook zouden begrijpen, het zou van geen enkele waarde zijn wanneer we onze kennis niet zouden kunnen communiceren. Goede communicatie is daarom voor ons ontzettend belangrijk. Onze communicatie is hierin volledig afhankelijk van onze gesprekspartner. We proberen ons te verplaatsen in jouw denkwijze en leggen onze oplossingen in jouw woorden uit.

Deskundigheid

Deskundigheid betekent voor ons dat wanneer je van ons les of advies krijgt, dat je dat krijgt met de hoogste mate van expertise. De beste blijven vergt tevens continue verbetering. Een ‘learning-mindset’ staat daarom centraal in ons team. Continue feedback houdt ons scherp. Feedback van jou naar ons, maar iedere dag ook onderling in het team. Iedere dag iets scherper.

Klanten

Hieronder is een selectie te zien van onze blije klanten. Bekijk hier alle recensies.
Ook één van onze cursussen volgen? Bekijk hier ons aanbod, of neem contact met ons op voor advies!

Bart Vrancken
Bart Vrancken
Directeur Enterprise Risk Management bij de Volksbank
Read More
"Een uitstekende cursus aan de School of Data Science gevolgd over data science. Diverse varianten van supervised, unsupervised en reinforcement learning doorgeakkerd. De trainer legt rustig en duidelijk uit. Als hij merkt dat er meer tijd nodig is, dan wordt deze ingeruimd. De combinatie van theorie en praktijk, waarbij opdrachten gemaakt moeten worden, is een prima manier om wegwijs te worden in python en de libraries van pyhthon. Een aanrader; een basis van wiskunde (A) is wel wenselijk om de cursus up-to-speed te kunnen volgen."
Mitchell Baes
Mitchell Baes
Business Analist
Read More
"Goede en informatieve training waarbij ook echt de tijd werd genomen voor ieder individu. De trainer neemt echt de tijd om alle concepten uit te leggen en daarbij ook voorbeelden te benoemen. De afwisseling van theorie en praktijk is ook ideaal om het zelf onder de knie te krijgen. Verder na de training staat de trainer altijd voor je klaar als je vragen hebt. De cursus is een aanrader voor iedereen die zich op het gebied van Data Science wilt ontwikkelen."
Emiel Wegman
Emiel Wegman
Data Analist bij Zilveren Kruis Achmea
Read More
"De School of Data Science slaagt erin om complexe kennis en vaardigheden op zeer efficiënte wijze over te brengen. Dit doen zij door cursisten in korte tijd precies de juiste handvatten te geven die hen in staat stellen om zelfstandig door te leren. Prettig is ook dat de docenten na de cursussen altijd voor mij klaarstonden om eventuele vragen te beantwoorden."
Daan Sloothaak
Daan Sloothaak
Business & Data Analist
Read More
"Deze cursus is ideaal om bekend te raken met Power BI. In een interactieve setting worden alle facetten van Power BI behandeld. Hiermee ben je direct in staat om indrukwekkende dashboards te maken. De trainer weet de stof op een vermakelijke en simpele manier over te brengen. Hij voelt het niveau van de groep goed aan en neemt extra tijd waar dat nodig is. Wat ik ook prettig vind is dat ik ook na de training de trainer kan bereiken voor eventuele vragen. Ik kan deze cursus zeker aanraden."
Razia Mahabier
Razia Mahabier
Cloud Developer
Read More
"Ik heb de les als heel fijn ervaren. Uitleg was helder en duidelijk. Het was heel interactief, waardoor ik mijn aandacht er ook goed bij kon houden. Het fijnste vond ik dat ik mij ook vrij voelde om vragen te stellen."
Previous
Next

Bedrijven

Hieronder is een selectie te zien van de grootste bedrijven van Nederland wiens medewerkers wij mochten opleiden. Weten wat we voor jullie kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Selectie bedrijven

Partners

School of Data Science gelooft in duurzame relaties. Samen sterker, samen innoveren, samen groeien.

Kennispartners

NLAIC logo
European commission logo
EU AI Alliance

Certificeringspartners

Microsoft partner logo
NLP Consultancy Tool Tensorflow

Opleidingspartner

tps logo
UWV
Microsoft partner logo

Cursuspartners

Springest logo
Stuvia logo
Archipel logo
Studytube logo
MvR Academy Logo

Team

ir. Rick Vink
Docent Machine Learning, Data Science, IoT, Game Development, NLP, ChatGPT en Deep Learning

rick@schoolofdatascience.nl LinkedIn

Rick Vink is een zeer ervaren trainer in Data Science, Machine Learning, IoT, Game Development, ChatGPT en een expert op het gebied van Natural Language Processing (NLP) en Language Models (LLM’s).

Rick Vink: “Techniek en wetenschap vind ik geweldig! Ik wil graag mijn kennis zo groot mogelijk maken over verschillende onderwerpen binnen techniek en wetenschap. Het delen van kennis is vind ik heel fijn. Omdat ik hierdoor extra gedreven ben om technieken zo goed te begrijpen, zodat ik ze ook helder en begrijpbaar kan delen met anderen. Het meeste van mijn tijd gaat dan ook zitten in hoe ik bepaalde concepten zo goed mogelijk kan visualiseren, waardoor ik het tijdens de cursussen effectief kan overbrengen.”

Masoed Shakori Docent School of Data Science

ir. Masoed Shakori
Docent Power BI, Power BI Gevorderd, Excel en Azure Machine Learning

masoed@schoolofdatascience.nl 
LinkedIn

Mijn doel is om al mijn cursisten het gevoel te geven dat ze veel hebben geleerd, een leuke tijd hebben gehad en ook zelf na de cursus aan de slag kunnen!
Ik heb een technisch achtergrond met een Bachelor Technische Natuurkunde en een Master Sustainable Energy Technology aan de TU Delft. Ik heb als ingenieur gewerkt in de zonne-energie sector en daarin veel ervaring opgedaan met o.a. project management, data en programmeren.

Verder is het mijn doel is om samenwerkingen te ontwikkelen met partners en klanten. Zodat we de kennis van School of Data Science zo breed mogelijk kunnen inzetten in de maatschappij.
Ik gebruik mijn vermogen om goed te luisteren en te analyseren om de juiste vragen te stellen, zodat alle puzzelstukjes van een uitdaging belicht worden. Samen met mensen tot oplossingen komen en anderen inzichten geven, geeft mij energie! 

School of Data Science bedenkt samen met mensen, bedrijven en organisaties innoverende oplossingen. Dit varieert van mensen opleiden, tot het klimaatprobleem aanpakken. Zo kan ik mijn steentje bijdragen aan alle lagen van de maatschappij.

Koos Bossers School of Data Science

Koos Bossers (MSc.)
Docent Excel

 

koos@schoolofdatascience.nl LinkedIn
Ik ben Koos Bossers en ik ben docent, freelance trainer en ondernemer. Mijn werkzame leven staat in het teken van het helpen van mensen en organisaties om verder te groeien en succesvol te worden. Voor de School of Data Science verzorg ik de Excel trainingen. Tijdens mijn studie economie heb ik voor het eerst met Excel gewerkt en ben dit altijd blijven doen. In mijn trainingen zie ik mensen vaak verbijsterd kijken naar wat er allemaal kan in Excel. Het lijkt wel magie, zeggen ze dan. Dat klopt en ik kan iedereen leren toveren! 
Nou ja, toveren misschien dan niet, maar ik kan je wel leren hoe je gebruik kunt maken van de schijnbaar eindeloze mogelijkheden van Excel. Ik zie je graag in de training!
Zefanja van Bakel, Docent bij School of Data Science

Zefanja van Bakel
Docent Power BI, Azure Fundamentals, Microsoft 365

zefanja@schoolofdatascience.nl LinkedIn

Zefanja is een resultaatgerichte motivator die, na jarenlang werkzaam te zijn geweest als adviseur in de financiële dienstverlening, zich nu richt op de verdieping in Data & AI. Haar scherpe analyses komen voort uit haar talent voor echt luisteren naar de klant en de drive om tot de door allen gewenste oplossing te komen.


Weten waar je het over hebt, flexibiliteit zonder de protocollen te negeren en werkelijke interesse en betrokkenheid helpen haar om de gewenste resultaten te bereiken. Natuurlijk staat de klant daarbij voorop, het commerciële belang van de werkgever komt daar direct achteraan.
Immers, zo denkt zij, een tevreden klant is een vaste klant en daarmee is de waarde van de relatie onderstreept. Zefanja stopt niet voordat de uitdaging is uitgewerkt en is ook eerlijk wanneer het onmogelijke wordt gevraagd. Een realist met het vermogen zich in anderen te verplaatsen.

Anna Koeman (MSc.) 
Docent Power BI

anna@schoolofdatascience.nl LinkedIn

Ik ben een een enthousiaste Power BI-ontwikkelaar en trainer, zowel in loondienst als als zzp’er. Mijn development werkzaamheden draaien om het creëren van hoogwaardige en gebruiksvriendelijke dashboards die nauw aansluiten bij de wensen van mijn klanten. Ik vind het belangrijk om bij het ontwerpen goed door te vragen.  Door dit proces van analyse en doordachte vragen iteratief te doorlopen, kan ik dashboards ontwikkelen die aansluiten bij de verwachtingen.

Mijn aanpak omvat ook het waarborgen van intuïtieve interfaces, zodat gebruikers moeiteloos waardevolle inzichten kunnen verkrijgen uit de beschikbare data. Daarnaast is het essentieel voor mij om de huisstijl van mijn klanten te integreren in elk dashboard. Ik zorg ervoor dat zowel de data als het ontwerp herkenbaar zijn en volledig in lijn liggen met het merk van mijn opdrachtgevers.

Naast mijn development werkzaamheden geniet ik ervan om mijn kennis te delen als Power BI trainer, waarbij ik mijn enthousiasme en ervaring overbreng naar mijn cursisten om hen te helpen succesvolle projecten te realiseren.

Saeed Docent School of Data Science

dr. ir. Saeed Katiraei
Docent Python  en Data Science 

saeed@schoolofdatascience.nl
LinkedIn

Data Scientist met werkervaring in medische wereld, consultantie en sociaal domein. Mijn wetenschappelijk achtergrond stelt mij in staat om problemen in uiteenlopende werkvelden te reduceren tot kernvragen en deze kernvragen te beantwoorden.

Farisch Docent School of Data Science

Farisch Hanoeman
Directeur School of Data Science 

farisch@schoolofdatascience.nl 

LinkedIn

Mijn naam is Farisch Hanoeman, oprichter van en docent bij School of Data Science. School of Data Science is voor mij de plek waar mijn passies bij elkaar komen: mensen motiveren en verenigen om hiermee een groter doel na te streven en het oplossen van complexe vraagstukken. Het grote doel dat we nastreven bij School of Data Science is de samenleving helpen bij de uitdagingen die de huidige industriële revolutie met zich meebrengen. Hoofdzakelijk betekent dit dat we cursussen, trainingen en workshops geven, waarbij we mensen leren omgaan met technieken en processen rondom het thema data. Daarnaast begeleiden en ondersteunen we bedrijven en overheden door middel van advisering en implementatie. Wat voor mij belangrijk is, is dat de huidige industriële revolutie iets is waar iedereen van kan profiteren en dat dit op een eerlijke en ethische manier gaat. Dit doen we door al onze cursussen toegankelijk te maken, ongeacht je achtergrond in beroep of educatie. Ook organiseren we Meetups waar je laagdrempelig kennis kan maken met data science en machine learning concepten. Mijn talent ligt in het versimpelen van complexiteiten en vanuit deze eenvoud te communiceren. Wat betekent dit nu concreet? Wanneer ik doceer verplaats ik me altijd eerst in de ander. Wat weet de ander? Waar ligt haar/zijn leerbehoefte? En, wat wil de ander doen met de opgedane kennis? Dit perspectief is mijn startpunt. Van hieruit bouw ik stap voor stap met simpele bouwstenen aan een uitgebreid en doelmatig concept. Diezelfde filosofie is net zo toepasbaar op advisering en implementatie in organisaties. Wat hier voor mij belangrijk is, is goed te begrijpen wat de culturele waarden zijn van de organisatie, de toegevoegde waarde die de organisatie heeft in de economie en de huidige uitdagingen en doelstellingen.
Neriman Kocaman Docent School of Data Science

Neriman Kocaman (MSc.) 
Docent SQL

neriman@schoolofdatascience.nl
LinkedIn

Neriman Kocaman is een zeer ervaren professional op het gebied van testen, verificatie en validatie (V&V), systeemengineering en procesverbetering. Met een indrukwekkende staat van dienst en een diverse reeks van rollen en verantwoordelijkheden, heeft ze gedurende haar carrière consistent bijgedragen aan het verbeteren van de kwaliteit en betrouwbaarheid van systemen en processen.

Haar professionele reis begon met een MSc / Drs-diploma in Wiskunde aan de Universiteit Leiden. Sindsdien heeft Neriman een indrukwekkende reeks functies en verantwoordelijkheden bekleed binnen verschillende organisaties.

drs. Isabel van der Lijke (MSc.)
Talent Manager

 

isabel@schoolofdatascience.nl LinkedIn

Door het volgen van de studies Arbeids- en Organisatiepsychologie en Psychology of Digital Media
kwamen mijn twee interesses samen. Media is overal om ons heen wat veel kansen kan bieden, maar 
ook valkuilen. Media heeft echter ook vaak een slechte naam gekregen: social media zou inherent
slecht voor je zijn, je mobiele telefoon alleen maar afleidend. Maar zoals elke tool is het maar net
hoe je het gebruikt! Daarnaast werken we een groot deel van ons leven, wat ons veel kansen kan
bieden tot zelfontwikkeling. Het is echter belangrijk om te doorgronden wat jou als persoon energie
geeft; een prettig team, meer (of minder) verantwoordelijkheid, meer skills ontwikkelen, etc. Deze
nuances die op de persoon zijn gericht vind ik enorm interessant en onderzoek ik graag tot in de
details. Ik vind het ook enorm interessant om deze bevindingen te delen op een begrijpelijke manier;
passend bij de doelgroep.

Tina Ehrami (MSc.) 
Docent Storytelling with Data

 

tina@schoolofdatascience.nl 

LinkedIn

Ik ben een gedreven menselijke leider op het gebied van organisatieverandering en leren en ontwikkeling. Mensen zijn onze grootste troef! En daarom geloof ik in het stellen van het juiste voorbeeld als het gaat om het mogelijk maken van het welzijn en de vitaliteit van medewerkers. Ik beschouw mezelf als een mindful leider. Dus als het gaat om het gedaan krijgen van ingewikkelde zaken, investeer ik in solide stakeholder management, inclusief ontwerp en beïnvloeding zonder controle. Altijd met als doel mijn inspanningen af te stemmen op bedrijfsdoelen en strategie. 

Mijn energie en motivatie komen voort uit nieuwsgierigheid en creativiteit, die tot bloei komen in een cultuur die gedreven wordt door doelstellingen en openheid.

Carlos Thomas 
Docent Excel

 

carlos@schoolofdatascience.nl

LinkedIn

Als trainer wil ik mijn cursisten altijd voorzien van de juiste kennis om hun werk met Excel zo efficiënt mogelijk te verrichten. Daarnaast is het voor mij van belang dat de cursisten na de les, met een goed gevoel naar huis gaan en zich meer thuis voelen met de Excel omgeving.

Ik blink uit in het opbouwen van positieve relaties en het leveren van uitzonderlijke resultaten. Met mijn ondernemende karakter en sterke communicatievaardigheden ben ik in staat me snel aan te passen. Ik ben toegewijd aan voortdurend leren en groeien, en altijd enthousiast om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Siham Docent School of Data Science

Siham Agzennay 
Docent R for Data Analysis en Python

siham@schoolofdatascience.nl LinkedIn

Werkt naast het docentschap voor School of Data Science als Data Analyst.

Eva Docent School of Data Science

Eva van Rooijen (MSc.) 
Docent Storytelling with Data

eva@schoolofdatascience.nl

LinkedIn

Ik, Eva, vind het heerlijk om nieuwe inzichten te halen uit (soms wat rommelige) datasets. Van jongs af aan ben ik al een puzzelaar en zo maakte ik puzzels na een tijdje ook ondersteboven. Puzzelen met datasets en daaruit een mooie visualisatie krijgen geeft mij altijd veel energie. Ik vind het ook erg leuk om mijn creativiteit zo te kunnen combineren met een technische achtergrond. Mijn achtergrond ligt in de Econometrie en Economie. Wat ik tijdens mijn studies aan de Erasmus Universiteit, Rotterdam, heb geleerd is bijvoorbeeld de statistische kennis om valide conclusies te trekken uit data. Tegelijkertijd vond ik het heel interessant om te merken hoe gevoelig dit vakgebied is voor misinterpretaties. Zowel door gebrek aan technische kennis als in communicatie kunnen data-gedreven resultaten niet goed tot hun recht komen. Vanuit deze interesse ben ik in september 2021 begonnen aan de master wetenschapscommunicatie aan de TU Delft. In deze master combineren we communicatiewetenschappen met onze technische achtergrond. Ik vertaal deze kennis naar modules in de training “Communiceren met Data”. Met deze cursus hopen we data-gedreven teams te creëren door datageletterdheid te trainen.
Diego Gomez School of Data Science

Diego Gomez (MA) 
Docent Storytelling with Data

diego@schoolofdatascience.nl

LinkedIn

Mijn interdisciplinaire interesses hebben me altijd buiten de traditionele beperkingen van de geesteswetenschappen gehouden. Hierdoor kon ik inspiratie vinden in nieuwe passies die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben. Ik heb een theoretische MA-graad in filosofie van de Erasmus Universiteit, met een focus op ethische, sociale en politieke kwesties. Mijn focus ligt op de kruising tussen de geesteswetenschappen en de computationele wetenschappen.

Ik ben ervan overtuigd dat ondanks de ongelooflijke technologische vooruitgang die we momenteel meemaken, de menselijke behoefte achter de programmering/het ontwerp is nog steeds een fundamenteel aspect is. Zeker nu vele basisfuncties van onze samenleving worden geautomatiseerd. Dit komt omdat computerprogramma’s, altijd slechts een hulpmiddel zullen blijven. De realiteit is dat we snel aan het evolueren zijn naar een relatief onbekende toekomst, boordevol technologisch potentieel. 

Mijn reis, zowel binnen de academische wereld als in de wereld van de informatica, ongetwijfeld een niet-traditionele. In beide werelden was het een reis van het cultiveren van zelfredzaamheid. Dit is de reden geworden voor mijn voortdurende betrokkenheid in verschillende rollen. Van mentorschap, bijlesprogramma’s en onderwijs. Op deze manier put ik veel uit een Freireaanse pedagogiek, gericht op de empowerment van studenten.

In het geven van onderwijs vind ik het belangrijk om continu een balans te vinden tussen het bouwen aan vaardigheden en tegelijkertijd het dialoog blijven aangaan met mijn studenten. Deze aanpak heeft ertoe geleid dat ik begrijp hoe belangrijk het is een eerlijke, in samenwerking gecreëerde educatieve omgeving te creëren. Binnen deze omgeving staat niet alleen het verwerven van vaardigheden centraal, maar ook de ontwikkeling van het leerproces zelf.

Na het afronden van mijn master aan de Erasmus Universiteit, stelt mijn werk als cursusontwikkelaar mij in staat om nieuwe manieren te onderzoeken om filosofie toe te passen op een veranderende wereld gedreven door technologische innovatie. Enkele van mijn kerninteresses zijn het vertellen van verhalen met data (Storytelling with Data), ethiek in AI, kwalitatieve data analysemethoden en het voeren van gesprekken over de democratisering van technologie door middel van eerlijke toegang verkrijgen tot educatie (en op welke manieren dit kan worden bereikt).

Siham Docent School of Data Science

Martijn Jansen (MSc) 
Docent Data Science

info@schoolofdatascience.nl
Mijn naam is Martijn. Ik ben geboren in 1981 in Amsterdam. Van beroep ben ik universitair opgeleid bio-informaticus; ook wel biologische data scientist genoemd. Ik heb tijdens mijn werkzame leven als bio-informaticus gewerkt bij bijna alle academische ziekenhuizen en ik heb gewerkt bij een aantal biotechbedrijven. Ik heb me in de bio-informatica gespecialiseerd in het humane genoom, DNA en RNA sequencing en genome-wide associations studies. 
Voordat ik de bio-informatica in ging, heb ik eerst gewerkt een aantal jaar in de financiele administratie en accountancy. Hierdoor heb ik dus ook hierin domeinexpertise, waarbij ik diverse data science-vraagstukken kan oplossen op dat gebied. 
 
Ik ben in het dagelijks leven fulltime werkzaam bij een hogeschool als docent Software Development en Data Science bij een reguliere hogeschool. Daarnaast heb ik mijn eigen bedrijf, waarbij ik dus ook o.a. trainingen verzorg bij andere instituten, waaronder dus School of Data Science. 
Scroll to Top