Datagedreven werken met Power BI

Het leertraject voor de digitale transformatie.

Maak je organisatie klaar voor de digitale transformatie op een praktische wijze. Met dit leertraject introduceer je datagedreven werken in je organisatie en leid je werknemers op voor hun rol binnen de datagedreven organisatie. 

Datagedreven werken

Overzicht

Workshop

Allereerst moet het idee van datagedreven werken gaan leven binnen de organisatie. Dit doen we door een kennismakingsworkshop te organiseren over datagedreven werken in Microsoft Power BI. In een dagdeel maak je in een interactieve workshop kennis met datagedreven werken en hoe Power BI daarvoor ingezet kan worden. De workshop is om bewustwording te creëren en om mensen te inspireren tot de vele mogelijkheden van datagedreven werken met Power BI. 

Na de workshop kan een inventarisatie plaatsvinden van de leerbehoefte binnen de organisatie.

Lees hier meer over de workshop.

Skills scan

Met een onze skills scan worden specifieke vragen gesteld over de ervaring en ambities van de werknemer. In hoeverre wordt er nu al datagedreven gewerkt en met welke programma’s en data? Daarnaast is het belangrijk om te achterhalen wat de ambities en leerbehoeftes zijn van de werknemers.

Aan de hand van gebruikersprofielen kan een beeld worden gecreëerd over de huidige situatie en de mogelijke groei van de werknemers en de organisatie.

Lees hier meer over de Skills scan.

Training on the Job

Per gebruikersprofiel kan een op maat gemaakt leertraject worden aangeboden. Het gebruikersprofiel die voorop wil lopen met het toepassen van datagedreven werken kan starten met het leertraject Training on the Job: Een dag per week volgen de werknemers een opleidingsdag. In 6 weken tijd leer je Power BI gebruiken en toepassen voor een echte use-case binnen je organisatie. Hiermee worden een aantal doelen behaald:

 • Datavraagstukken van de organisatie worden gevonden en gespecificeerd.
 • Werknemers leren de datavraagstukken aanpakken met Power BI.
 • Er worden Power BI dashboards gemaakt die meteen waarde leveren aan de organisatie.
 • De organisatie leert processen inrichten voor datagedreven werken.

Lees hier meer over de Training on the Job

Een selectie van bedrijven wiens medewerkers wij mochten opleiden

Datagedreven werken met Power BI in detail

Dit programma laat organisaties groeien tot een volwassen datagedreven organisatie met de benodigde kennis en kunde van de werknemers. Elk onderdeel van het programma levert waarde voor de de hele organisatie door de volgende doelen te behalen: 

 • Er wordt bewustwording gecreëerd over datagedreven werken.
 • Datagedreven werken gaat leven binnen organisatie doordat werknemers er op een praktische wijze mee aan de slag kunnen.
 • De leerambities en behoeftes van de organisatie worden in kaart gebracht en aangepakt.
 • Datavraagstukken van de organisatie worden gevonden en gespecificeerd.
 • Werknemers leren datavraagstukken aanpakken met Microsoft Power BI.
 • Er worden Power BI dashboards gemaakt die meteen waarde leveren voor de organisatie.
 • De organisatie leert processen inrichten voor datagedreven werken.
 • De use-cases kunnen gebruikt worden voor het inrichten van de data van de organisatie.
e-book datagedreven werken

E-book: Essentials voor een transitie naar datagedreven werken

E-book datagedreven werken

Ik ga ermee akkoord dat School of Data Science mijn ingediende informatie opslaat, zodat ze mij kunnen e-mailen. 

workshops data qualified

Workshop datagedreven werken

Allereerst moet het idee van datagedreven werken gaan leven binnen de organisatie. De workshop creëert  bewustwording inspireert mensen over de vele mogelijkheden van datagedreven werken met Power BI. Dit doen we door het gesprek aan te gaan met de werknemers en use-cases te behandelen van de organisatie zelf.  

Vooraf aan de workshop kan er online materiaal gedeeld worden om werknemers enthousiast te maken over datagedreven werken met Power BI. Tijdens de kennismakingsworkshop leer je in één dagdeel wat de voordelen zijn van datagedreven werken en hoe Power BI daarvoor ingezet kan worden. 

Aan de hand van voorbeelden wordt je meegenomen in het gebruik van Power BI en het creëren van dashboards m.b.v. user stories en KPI’s. Verder gaan we ook verder de diepte in om te begrijpen wat er nodig is van de data en organisatie om optimaal gebruik te kunnen maken van een BI tool zoals Power BI. Hiermee wordt er begrip gecreëerd tussen collega’s die meer of minder met data te maken hebben en voor de benodigde processen.

Skills scan

De leerbehoefte en voorkennis van de werknemers wordt in kaart gebracht m.b.v. onze Skill scan. De volgende vragen zullen o.a. beantwoord worden:

 • Welke achtergrond en voorkennis heeft een gebruiker?
 • Wat is de huidige ervaring met data, BI (business intelligence) en Power BI?
 • Welke data wordt er nu al gebruik door de werknemer?
 • Wat zijn de specifieke behoeftes m.b.t. data-gedreven werken (BI, dashboards, enz.)?
 • Welke data zijn hier voor nodig?
 • Wat zijn de leerdoelen en ambities voor korte en lange termijn?

Het doel van de skills scan is het creëren van bewustwording. Iedere deelnemer krijgt een rapport met uitgebreide feedback op de gegeven antwoorden. Dit kan gebruikt worden als startpunt voor leren en ontwikkelen.

Aan de hand van de alle resultaten zullen gebruikersprofielen gemaakt worden. Zo kunnen op maakt gemaakte leertrajecten worden aangeboden aan de werknemers.

skills scan data qualified
begeleiding data qualified

Training on the Job

Per gebruikersprofiel kan een op maat gemaakt leertraject worden aangeboden. Dit kan een enkele cursus zijn of een uitgebreid leertraject. Het gebruikersprofiel die voorop wil lopen met het toepassen van datagedreven werken met Power BI kan starten met het leertraject Training on the Job:

Eén dag per week nemen de werknemers deel aan een opleidingsdag. In 6 weken tijd leer je onder begeleiding Power BI gebruiken en toepassen voor een echte use-case binnen je organisatie. De inhoud en planning wordt afgestemd per organisatie. Hieronder is een voorbeeld planning te vinden:

 • week 1: Basiscursus Power BI
 • week 2: Verdieping Power BI en data exploratie
 • week 3: Dashboard ontwerp
 • week 4: Data modelleren 
 • week 5: Data storytelling en publiceren
 • week 6: Eindpresentaties en evaluatie
9,8

Op basis van > 400 ervaringen.

> 300

Organisaties voorzien van workshops, opleidingen en cursussen.

Ervaringen

Cursist Dani Innovation Academy Data Science

“Het is bijzonder hoeveel je kan leren en beter kan worden in binnen een korte tijd!”

“Het is bijzonder hoeveel je kan leren en beter kan worden binnen een korte tijd. Het unieke aan dit programma was de persoonlijke begeleiding die we kregen. Wanneer ik een vraag had over de stof, werd dat direct beantwoord.”

Dani van Keken – Market Risk Reporting & Data AnalystABN AMRO Bank N.V.)

“In de training werd er echt persoonlijk met je meegekeken. Hierdoor leer je in korte tijd heel snel hoe de basistechnieken werken!”

“Het programma was voor mij heel leerzaam en ook heel intensief. In de training werd er echt persoonlijk met je meegekeken. Je kan ook leren van anderen. Hierdoor leer je in korte tijd heel snel hoe de basistechnieken werken!”

Iris Houtkamp – Data Management Officer (Baker McKenzie)
Cursus Iris Academy School of Data Science
Rick schrijft op bord bij School of Data Science

“Begeleiding vond ik prettig en oplossingsgericht.”

“Laagdrempelige programma voor beginners waardoor deze toegankelijk is zonder achtergrondkennis. Naast theorie leer je het meest van de praktijkoefeningen. Begeleiding vond ik prettig en oplossingsgericht. Samenvattend; goede trainingen en vooral praktijkgericht.”

Serge Lutter – Adviseur Monitoring en Kerngegevens

Contact

Ben je geïnteresseerd in het Datagedreven werken programma voor jouw organisatie? Neem dan middels onderstaand contactformulier contact met ons op!

Contact Formulier
Scroll to Top