Benieuwd naar welke cursus Bart Rentenaar volgde om de data science processen in zijn bedrijf beter te kunnen begeleiden? Bekijk hier de Data Science cursus.

Welke cursus volgde Bart Rentenaar?

    Farisch Hanoeman – Founder of School of Data Science

27 mei, 2020

“Het is belangrijk de techniek te begrijpen, al is het maar om begrip te krijgen over welke processen een data scientist moet doorlopen van A t/m Z.”

Bart Rentenaar (IT Manager Data bij VIVAT) volgde vorig jaar bij School of Data Science een aantal data science cursussen. In dit interview lees je over het belang van vakinhoudelijke kennis van IT managers en hoe deze kennis helpt processen beter te begrijpen.

Kun je wat vertellen over jezelf?

Bart Rentenaar, IT Manager Data binnen VIVAT. VIVAT is een verzekeraar, bekend van Reaal en Zwitserleven. Dat doe ik inmiddels 16 jaar. Mijn achtergrond; ik ben technisch bedrijfskundige. Ik ben eigenlijk heel snel na mijn afstuderen gestart in de Business Intelligence hoek. Daar ben ik Business Intelligence specialist geweest. Uiteindelijk ben ik bij VIVAT gaan werken. Vanuit daar ben ik leiding gaan geven aan de Business Intelligence mensen. Inmiddels is het uitgegroeid tot ook een aantal data scientists waar ik leiding aan geef. In die hoedanigheid heb ik toen bedacht dat ik mezelf ook iets meer moest verdiepen in de materie. Toen heb ik een aantal Python cursussen gevolgd. Dit heb ik ook aangeraden bij collega’s. Eén daarvan heeft ‘m ieder geval al gevolgd. Ik was er erg tevreden over. Kleinschaligheid was leuk, goede vibe, goede locatie. En ja, erg tevreden over!

Waarom is het belangrijk voor een IT manager data science kennis te hebben?

Kijk, in principe, leiding geven aan een team, maakt niet uit wat voor soort team het is, maar in dit geval moet je echt wel weten wat de techniek erachter is en hoe het een en ander werkt. Al is het maar om begrip te krijgen over welke processen een data scientist moet doorlopen van A t/m Z. Het is wel belangrijk dat je dat weet, anders denk je dat we er al zijn, terwijl we nog maar in de beginfase zitten.

Hoe heb je je kennis uit de cursussen tot nu toe toegepast?

Privé ben ik met mijn foto’s aan de gang gegaan om die te automatisch te laten herkennen. Daar heb ik een stukje Python ingezet. Eigenlijk zou ik daar meer mee moeten doen. Op mijn werk ben ik eigenlijk meer een manager dan dat ik daadwerkelijk met mijn handen aan de knoppen zit. Het valt wel op dat ik nu hun code veel beter kan lezen en dat ik ook intelligente vragen kan stellen over allerlei zaken die spelen. Ik ben kan beter meepraten en kan een aantal dingen zoals precision en recall beter begrijpen hoe dat zit. Dat helpt wel. Dat was hun ook opgevallen in ieder geval!

Wat zou je in de toekomst nog willen leren?

Ik wil eigenlijk voor mezelf een soort beslisboom in mijn hoofd krijgen van welke technieken we kunnen gebruiken om een bepaald probleem op te lossen. Dat vergt natuurlijk ook een beetje kennis van de technieken. Daar wil ik heel graag nog aan werken. We hebben vaak business problemen en nu moet ik er erg op vertrouwen dat mijn data scientists met de juiste aanpak komen. Ik zou eigenlijk daar met hen veel meer mee willen sparren. Nu hobbel ik daar een beetje achteraan. Ik zou zelf met suggesties willen komen.

Call Now Button

Corona update: onze cursussen gaan door in kleine groepen met inachtneming van de veiligheidsmaatregelen van het RIVM.

X