Interview Razia Mahabier

Cloud Developer Rapid Circle

“Wat ik voornamelijk belangrijk vind is dat er met geduld wordt uitgelegd en dat ik me gemakkelijk voel om vragen te stellen.”

Wil jij ook Data Science technieken begrijpen en toepassen?

“Ideale training om bekend te worden op het gebied van Data Science. De trainer weet een uitdagend programma met verschillende onderdelen op een leuke en luchtige manier over te brengen, helemaal afgestemd op het niveau van de cursisten. Door goed te coachen en altijd bereikbaar te zijn voor eventuele vragen (ook na de training) stelt hij je in staat om in korte tijd veel te leren.”
5/5
Daan Sloothaak – Business & Data Analist bij TPS

Razia Mahabier (Trainee Cloud Developer bij Rapid Circle) volgde vorig jaar bij School of Data Science de cursus Python Essentials. In dit interview lees je over haar transitie naar de wereld van programmeren.

Kun je wat vertellen over jezelf?

Ik ben Razia. Ik ben 26 jaar. Ik werk nu in de ICT. Voorheen heb ik heel ander werk gedaan. Ik werk nu voor een ICT bedrijf als consultant. Ik ga op projectbasis op bezoek bij klanten en beantwoord voornamelijk gebruikersvragen en kijk waar ik bij kan helpen. Ik doe bij mijn werkgever nu ook een opleiding. Dat is HBO ICT en programmeren.

Voordat ik daarmee begon had ik iets van achtergrond nodig en toen ik bij jullie de programmeercursus gaan doen. Naar aanleiding daarvan ben ik aangenomen bij de werkgever waar ik nu ben.

Wat heeft de cursus jou opgeleverd?

Door de cursus heb ik een goede basis gekregen om deel te nemen aan de opleiding van mijn werkgever. Ik heb ook gemerkt dat mensen die dat niet hadden en geen basis hadden het wel heel erg lastig hadden in de klas. Want, zo een sprint opleiding, daar moet je gewoon enige basis voor hebben. Zonder een basis is dat heel lastig te doen. Ik had gelukkig de basis door deze cursus. Ik zou me daar graag verder in willen ontwikkelen. Dat is nu in overleg met mijn werkgever hoe snel dat kan gaan, maar dat is nu mijn ambitie.

Hoe heb je de cursus ervaren?

Wat ik voornamelijk belangrijk vind aan een cursus, of aan school, is dat er wel met geduld wordt uitgelegd en dat ik me ook gewoon gemakkelijk voel om vragen te stellen. Dat had ik in deze cursus heel erg. Ik kon op mijn gemak mijn vragen stellen. Het was goed te volgen. Het was ook echt op het niveau waarbij ik kan zeggen “oké, ik heb totaal geen kennis”, ik heb dat aangegeven en daar is ook echt rekening mee gehouden. Dus dat is echt heel fijn. Ik heb de cursus als heel fijn ervaren.

Wat adviseer je mensen die een carrière in programmeren of data science ambiëren?

Ik zou echt adviseren om van tevoren echt een cursus te doen. Want, als je ooit op gesprek gaat, waarbij ze zeggen je krijgt een korte opleiding, vraag dan ook zeker “waar gaan we beginnen”. Je zult dan ook merken dat het niveau vrij hoog is. Een bepaalde basis van programmeren moet je echt wel kennen. Wat is een string? Wat is een integer? Dat wordt daar niet uitgelegd. Op het moment dat je dan deelneemt aan een cursus van je werkgever, dan wordt het echt bijpoten. Terwijl, als je van tevoren al een cursus hebt gehad, ga je er echt met zelfvertrouwen in. Dan heb je het begin al gehad en kan makkelijker mee. Ik zou dat echt adviseren te doen. Dat heeft mij in ieder geval heel veel geholpen.

Scroll to Top