Power BI

Niet Goed Geld Terug

Gratis Annuleren

Startgarantie

9,9 op basis van 34 ervaringen

Niveau: MBO/HBO/WO Trainer Locatie: Den Haag Startdata: 3

Wil je graag in een handomdraai data omzetten tot interactieve dashboards die je gemakkelijk kunt delen? Of wil je meer doen met de data van je bedrijf, maar loop je tegen de limieten aan van Excel? In deze ééndaagse beginnerscursus leer je dit allemaal met Microsoft Power BI! Dit is alleen mogelijk met onze unieke leermethode, de persoonlijke aandacht en onze extra ondersteuning na je cursusdag.

Prijs: €395,- 349,-

Mail: masoed@schoolofdatascience.nl

Telefoonnummer:
070 221 1586

Background Image for School of Data Science Website

Power BI

Niet Goed Geld Terug
Gratis annuleren
Startgarantie
★★★★★ 9,9 op basis van 34 ervaringen

Niveau: MBO/HBO/WO Trainer Locatie: Den Haag Startdata: 3

Wil je graag in een handomdraai data omzetten tot interactieve dashboards die je gemakkelijk kunt delen? Of wil je meer doen met de data van je bedrijf, maar loop je tegen de limieten aan van Excel? In deze ééndaagse beginnerscursus leer je dit allemaal met Microsoft Power BI! Dit is alleen mogelijk met onze unieke leermethode, de persoonlijke aandacht en onze extra ondersteuning na je cursusdag.

Prijs: €395,- 349,-

Mail: masoed@schoolofdatascience.nl

Telefoonnummer:
070 221 1586

Background Image for School of Data Science Website

Ervaringen

Hieronder is een selectie te zien van onze blije klanten. Bekijk hier alle recensies.

Daan Sloothaak
Daan Sloothaak
Business & Data Analist
Read More
"Deze cursus is ideaal om bekend te raken met Power BI. In een interactieve setting worden alle facetten van Power BI behandeld. Hiermee ben je direct in staat om indrukwekkende dashboards te maken. De trainer weet de stof op een vermakelijke en simpele manier over te brengen. Hij voelt het niveau van de groep goed aan en neemt extra tijd waar dat nodig is. Wat ik ook prettig vind is dat ik ook na de training de trainer kan bereiken voor eventuele vragen. Ik kan deze cursus zeker aanraden. "
Bjorn Vanlaerhoven
Bjorn Vanlaerhoven
Business Analist
Read More
"De cursus geeft een goede overall basis en begrip van alle stappen in het maken van rapportages/dashboards in Power BI. Biedt handvatten om Power BI na de trainingsdag zelf verder te gaan ontdekken en de verdieping te gaan zoeken. Er is een goede combinatie van praktijk en theorie, en veel interactie en mogelijkheden voor individuele aandacht door kleinschaligheid. Daarnaast is er ook nog ondersteuning en oefenmateriaal voor na de trainingsdag. De trainer had zelf veel kennis, dus kon ook de aanvullende vragen goed toelichten. Het ondersteunend lesmateriaal was daarnaast duidelijk."
Razia Mahabier
Razia Mahabier
Cloud Developer
Read More
"Ik heb de les als heel fijn ervaren. Uitleg was helder en duidelijk. Het was heel interactief, waardoor ik mijn aandacht er ook goed bij kon houden. Het fijnste vond ik dat ik mij ook vrij voelde om vragen te stellen."
Lara Kuijpers Galceran
Lara Kuijpers Galceran
Customer Service Team Lead
Read More
"Onwijs fijne cursus. Veel praktische elementen, veel pauzes om even bij te komen en goede uitleg. Huiswerk opdracht plus mogelijkheid om vragen te stellen na de cursus maakt het het absoluut waard."
Manus Borra
Manus Borra
Business & Data Analist
Read More
"De leraar was enorm professioneel. De cursus wordt specifiek afgesteld op de behoeftes van de cursist.Het contact met de leraar is fijn en informeel. Binnen de cursus wordt veel ruimte geboden om te falen en hier van te leren."
Aryo Hosseini
Aryo Hosseini
Projectleider
Read More
"Manier van les geven en door middel van vooral zelf proberen en zelf doen. Heb ik nu geleerd hoe je data kan opschonen en hoe je dashboard's kan maken. De trainer is geduldig en geeft je de ruimte en tijd!"
Previous
Next

Informatie

Locatie: Den Haag.
Duur: 1 dag.
Lestijden: 09:30 – 17:00.
Lesdag: Donderdag.

Taal: Nederlands/Engels.
Niveau: MBO/HBO/WO.

Prijs: €395,- 349,- excl. btw.

Deze cursus incompany organiseren voor je team? Neem contact met ons op!

Startdata

Over de cursus Power BI

Tijdens deze cursus wisselen we uitleg en voorbeelden af met opdrachten. Dit zijn opdrachten die je ook in de praktijk zou tegenkomen. Wij geloven namelijk dat je het beste leert met een hands-on methode. Zo leer je moeiteloos alle fijne kneepjes van Power BI kennen. De cursus wordt afgerond met een creatieve opdracht, waarin je zelf een interactieve dashboard maakt. Na het afronden van de cursus ontvang je een certificaat van School of Data Science. Deze kan je koppelen aan je LinkedIn profiel.

Na één dag ben je bekend met alle fijne kneepjes, maar wij geloven dat leren nooit stopt. Om het leerproces na de cursus voort te kunnen zetten krijgen cursisten datasets mee om thuis te kunnen oefenen. Verder leer je tijdens de cursus zelf oplossingen zoeken. Hierdoor weet je wat je moet doen als je een keer vastloopt. Kom je er toch niet uit, dan mag je ons gewoon e-mailen met je vraag! Wij geloven dat je met ons aanbod elke uitdaging aan kan, tot ver na de cursusdag!

Leerdoelen Power BI

Na deze cursus:
 • begrijp je de Power BI services omgeving,
 • kun je data importeren uit verschillende bronnen,
 • data bewerken met de Power Query Editor,
 • een data model maken,
 • interactieve visualisaties maken,
 • zelf DAX formules maken,
 • rapporten en dashboards maken en delen.

Voor wie is de Power BI cursus?

Voor deze cursus is geen voorkennis nodig. Herken jij jezelf in één van deze punten, dan is deze cursus voor jou:

 • Je wilt een kickstart in het gebruik van Power BI.
 • Je werkt al veel met Excel, maar zoekt de volgende stap om interactieve dashboards te maken.
 • Je organisatie heeft veel data, maar je hebt nog geen manier om alles inzichtelijk te maken.
 • Je wilt data gedreven werken en inzichten creëren die gebruikt kunnen worden voor besluitvorming.
Power BI cursus Dashboard
Power BI Dashboard Model

Afbeelding 1 en 2. Dashboard voorbeeld en data model voorbeeld uit de Power BI cursus.

Cursusinhoud Power BI

De cursus is ingericht met meerdere opdrachten die je oplost met je opgedane kennis. Zo leer je spelenderwijs alle fijne kneepjes van Power BI kennen. Tijdens de cursus worden o.a. de volgende onderwerpen behandeld:

Introductie

 • Overzicht Power BI diensten.
 • Power BI Desktop omgeving.

Data en Modelleren

 • Data importeren uit bestanden en databases.
 • Bewerken van de geïmporteerde data met Power Query Editor.
 • Datatabellen en opzoektabellen.
 • Relaties maken.

Visualisatie en DAX functies

 • Soorten visualisaties, tabellen en grafieken.
 • Filteren, sorteren en opmaak.
 • Berekeningen met DAX formules: measure vs. kolommen.
 • Data exploratie in één grafiek met Drill up/down.

Rapport en Dashboard

 • Combineer tabellen en grafieken tot een Report.
 • Deel een interactief Dashboard online voor web en mobiel.

Verder inbegrepen

 • Lunch.
 • Cheatsheet, voor alle handige functies en shortcuts.
 • Na het afronden van de cursus ontvang je het Power BI certificaat van School of Data Science. Deze kan je koppelen aan je LinkedIn profiel.
 • Materiaal en ondersteuning na de cursus dag, zie kopje: ‘leren stopt nooit’.

Leren stopt nooit

Om het leerproces na de cursus voort te kunnen zetten is het volgende inbegrepen:

 • Cursusmateriaal en bestanden mee voor thuis.
 • Extra datasets om thuis door te kunnen oefenen.
 • Ondersteuning na de cursusdag voor inhoudelijke vragen of portfolio building.

Extra informatie over de Power BI cursus

 • De cursussen worden gegeven in kleine groepen van maximaal 5 personen. Dit doen wij omdat wij geloven dat persoonlijke aandacht voor de beste leerervaring zorgt.
 • Tijdens de cursus wordt afgewisseld tussen uitleg en hands-on opdrachten. Daarom is tijdens de cursus een eigen laptop met Power BI Desktop nodig. Power BI Desktop is gratis te downloaden via de Microsoft Store. Let op: Alleen voor Windows. Als je een Apple laptop hebt moet je een Windows omgeving draaien om Power BI Desktop te kunnen gebruiken. Wij kunnen je hierbij assisteren.
 • Tijdens de cursus zal er een lunch worden voorzien. Heb je dieetvoorkeuren? Laat het ons weten! Dan zorgen wij voor een aangepaste lunch.

Veelgestelde vragen

Power BI is een dienst ontwikkeld door Microsoft waarmee je Business Intelligence (oftewel: BI) kunt analyseren en visualiseren.

Het belangrijkste onderdeel van de Power BI omgeving is Power BI Desktop. In dit programma kan je gemakkelijk interactieve rapporten en dashboards maken. Klik hier voor voorbeelden.

Power BI Desktop kan je hier gratis downloaden en gebruiken! Wanneer je ook wil samenwerken met anderen moet je inloggen met je eigen profiel. Hier zitten wel kosten aan verbonden.

We hebben een artikel geschreven die meer uitleg geeft over Power BI en hoe je er zelf mee van start kunt gaan. Lees het hier.

Scroll to Top