Virtual Learning

    Farisch Hanoeman – Founder of School of Data Science

24 maart, 2020

“Virtual Learning maakt het mogelijk om van waar ook ter wereld deel te nemen aan onze cursussen en workshops.”

De huidige omstandigheden rondom COVID-19 (het coronavirus) geven ons noodzaak en tegelijk ook ruimte te experimenteren met nieuwe manieren van leren. Gelukkig zijn er in de afgelopen jaren ontzettend veel tools ontwikkeld waar we gebruik van kunnen maken. Onze eerste vraag voor we aan dit experiment begonnen was: kunnen we onze kernwaarden, aandacht, balans, communicatie en deskundigheid, nog waarborgen binnen deze nieuwe vorm? Het antwoord: jazeker! Hoe? Dat vertellen we in dit artikel.

In dit artikel kun je lezen hoe we Repl.it, Kaggle en Zoom gebruiken om de best mogelijke leerervaring te creëren.

Repl.it

Het platform waarop we tijdens de cursussen Python Essentials en Foundations of Data Analysis op werken is Repl.it. Het voordeel van het werken op dit platform is dat je zelf niks hoeft te installeren (vooral handig wanneer je een streng beveiligde bedrijfslaptop hebt!) en toch toegang hebt tot alle functionaliteiten die Python je te bieden heeft!

Hoe ziet het platform eruit en hoe kan ik het gebruiken?
Onderstaande afbeelding geeft weer wat je zou kunnen zien als je op de homepage van de website bent:

Ik beveel het je aan om een account aan te maken, want de mogelijkheden die deze website biedt zijn super handig! Klik rechtsboven op de “Log In” knop. Als je een Google Account hebt kun je dat gebruiken om in te loggen. Vervolgens zul je rechtsboven deze knop zien:

Klik hierop. Vervolgens krijg je het volgende te zien:

Kies in het dropdown menu voor Python en geef in het vakje ernaast een goede beschrijvende naam aan je code. Druk vervolgens op Create Repl om de omgeving op te starten:

Now, this is where the magic happens! Hierboven zie je de editor, terminal en alle andere opties die Repl.it je te bieden heeft. Editor? Terminal? Wat is dat? Simpel: de editor is waar je tijdens je cursus je Python code zult schrijven. De terminal is waar de output van je code te zien zal zijn. Tip: wil je dat alles er nog cooler uitziet? Klik dan op het tandwieltje links en selecteer dark als theme. Ook handig voor als je s’avonds laat nog wat wil coderen!

Oké, maar wat maakt dit platform nou écht handig? Als je het mij vraagt, de multiplayer mode! En dat is wat we gaan gebruiken tijdens deze virtual cursus. Klik daarvoor op het invite knopje (naast de run knop). Je ziet nu een scherm met een link die je kunt delen. Deel deze met je leraar tijdens de cursus (bijvoorbeeld via mail), zodat hij of zij je kan helpen wanneer je vast loopt.

Oh, wil je alvast wat codes uitproberen? Voer de volgende code in, print(“Hello World”) en druk op run. Je code rent nu niet weg, maar er is een output te zien in het rechterscherm, de terminal.

Kaggle

Het tweede platform dat we veelvuldig tijdens onze trainingen gebruiken is Kaggle. Kaggle is eigenlijk een data science Walhalla. Je vindt er tal van datasets, challenges waarmee je geld kunt verdienen (als je het een beetje goed kan) en je kan er met notebooks werken. Notebooks? Wat zijn dat? Oke, laten we daar even dieper op ingaan.

Als je op de website van Kaggle bent, zie je dit:

Ook hier: maak een account. Als je een Google account hebt, kun je daarmee direct inloggen. Klik vervolgens in het linker menu op Notebooks en daarna op +New Notebook.

Vervolgens krijgen we het volgende scherm te zien:

De settings staan in principe al goed. Language: Python, type: Notebook. Create! Je krijgt vervolgens het volgende scherm te zien:

Dit noemen we een notebook. Je kunt je eigen naam geven aan de notebook door bovenaan op de huidige naam (blauw vakje) te klikken en deze aan te passen. Maar ook hier ligt de echte kracht in het delen van je werk. Dit kan door de Share knop te gebruiken. Verander hier privacy in Public en zoek bij Collaborators naar je leraar (als ik je leraar ben voor de komende cursus, zoek naar “Farisch”).

Zoom

Om te communiceren met elkaar zullen we gebruik maken van Zoom. Download deze applicatie via de link. We zullen voor de cursus begint een ID en password delen waardoor je toegang hebt tot onze virtual classroom.

Call Now Button

Corona update: onze cursussen gaan door in kleine groepen met inachtneming van de veiligheidsmaatregelen van het RIVM.

X