Waarom zou je een Power BI training volgen?

Masoed Shakori Docent School of Data Science
Masoed Shakori

Inhoudsopgave

Waarom zou ik een Power BI training volgen?

Je kunt een training Power BI volgen als je wilt leren hoe je gegevens effectief kunt analyseren en visualiseren met behulp van de cloud gebaseerde tool voor business intelligence (BI) en datavisualisatie van Microsoft. Power BI biedt een breed scala aan functies en mogelijkheden waarmee je interactieve dashboards, rapporten en grafieken kunt maken om inzicht te krijgen in je gegevens en je bevindingen aan anderen te communiceren. Of je nu werkzaam bent in het bedrijfsleven, de financiële wereld, data-analyse of een ander gebied dat met data-analyse te maken heeft, een training Power BI kan je helpen de vaardigheden te ontwikkelen die je nodig hebt om betere beslissingen te nemen en je inzichten effectiever te communiceren.

Hieronder vind je een lijst van voordelen als je Power BI eenmaal onder de knie hebt!

Voordelen als je weet hoe je Power BI gebruikt.

Datavisualisatie

Power BI biedt een verscheidenheid aan hulpmiddelen en opties voor het visualiseren van gegevens, waarmee je inzichten en begrip uit je gegevens kunt halen die misschien niet direct duidelijk worden uit onbewerkte gegevenssets.

Data inzichten

Power BI helpt je bij het verkennen, analyseren en verkrijgen van inzichten uit je gegevens, en je kunt deze informatie gebruiken om weloverwogen beslissingen te nemen.

Verbeterde data analyse

Met Power BI kun je interactieve dashboards en rapporten bouwen waarmee je gegevens in realtime kunt bewaken en analyseren, en je kunt deze inzichten gebruiken om je algemene gegevensanalysevaardigheden te verbeteren.

Verbeterde samenwerking

Met Power BI kun je je data-inzichten en -visualisaties delen met anderen in je organisatie, waardoor de samenwerking wordt verbeterd en anderen in staat worden gesteld weloverwogen beslissingen te nemen.

Verhoogde efficiëntie

Power BI automatiseert veel van de handmatige taken die betrokken zijn bij gegevensanalyse, waardoor tijd wordt vrijgemaakt en de efficiëntie wordt verhoogd.

Verbeterde besluitvorming

Power BI helpt je betere beslissingen te nemen door real-time gegevens en inzichten te bieden ter ondersteuning van je besluitvormingsproces.

Over het algemeen biedt Power BI een krachtig en gebruiksvriendelijk platform voor gegevensanalyse en -visualisatie, en als je leert hoe je het kunt gebruiken, kan dit aanzienlijke voordelen opleveren voor je vaardigheden op het gebied van gegevensanalyse en besluitvorming.

Wat leer je tijdens een training Power BI?

Met onze basistraining Power BI krijg je een uitstekende start in het gebruik van het programma en leer je de principes die je nodig hebt om daarna aan de slag te gaan met je eigen dataset. Lees ook ons artikel en leer gratis hoe je begint met Power BI.

Voor wie is de basistraining Power BI?

Voor deze training is geen voorkennis nodig. Herken jij jezelf in één van deze punten, dan is deze training voor jou:

 • Je wilt een kickstart in het gebruik van Power BI.
 • Je werkt al veel met Excel, maar zoekt de volgende stap om interactieve dashboards te maken.
 • Je organisatie heeft veel data, maar je hebt nog geen manier om alles inzichtelijk te maken.
 • Je wilt data gedreven werken en inzichten creëren die gebruikt kunnen worden voor besluitvorming.

Leerdoelen Power BI beginnerstraining.

Na deze training:
 
 • ken je de Power BI services omgeving;
 • kun je data importeren uit verschillende bronnen;
 • kun je data bewerken met de Power Query Editor;
 • kun je een data model maken;
 • kun je interactieve visualisaties maken;
 • kun je zelf DAX formules maken;
 • kun je rapporten en dashboards maken en delen.

Zelf dashboards leren maken?

waarom leren programmeren

“Onwijs fijne cursus. Veel praktische elementen, veel pauzes om even bij te komen en goede uitleg. Huiswerk opdracht plus mogelijkheid om vragen te stellen na de cursus maakt het het absoluut waard.”

★★★★★ Lara Kuipers – Customer Service Lead

Niet Goed Geld Terug Gratis annuleren 
Startgarantie
9,9 op basis van >100 ervaringen
Scroll to Top