Excel

Maak handig gebruik van tabellen, grafieken, rekenmodellen en nog veel meer! Deze ideale ééndaagse beginnerscursus neemt je stap voor stap mee door alle mogelijkheden van Microsoft Excel. Dit is alleen mogelijk met onze unieke leermethode, de persoonlijke aandacht en onze extra ondersteuning na je cursusdag.

Background Image for School of Data Science Website

Informatie

Locatie: Den Haag.
Duur: 1 dag.
Lestijden: 09:30 – 16:30.
Lesdag: Donderdag.

Niveau: Beginner.

Investering: €349,- excl. btw.

Deze cursus in-company organiseren voor je team? Neem contact met ons op!

Startdata

2 september 2021
7 oktober 2021
11 november 2021
2 december 2021

Wat is Excel

Excel is een rekenprogramma van Microsoft. Samen met Word en PowerPoint is het één van de meest gebruikte Office programma’s. In Excel kun je makkelijk berekeningen doen en overzichten maken. Daarom wordt het vaak gebruikt door bedrijven. Maar ook door individuen om bijvoorbeeld persoonlijke financiën bij te houden. Dus van boodschappenlijstjes tot bedrijfsadministratie, het kan allemaal! Er zijn veel sjablonen beschikbaar waardoor je snel aan de slag kunt. Excel wordt ook vaak gebruikt voor data analyse of visualisatie. Door het gebruik van tabellen, formules en grafieken kun je automatisch overzichten creëren! Importeer simpelweg je data en verkrijg meteen inzichten. Microsoft heeft ook een oplossing voor als je met veel data werkt. Microsoft Power BI werkt eenvoudig met big data. Je maakt hier in een handomdraai interactieve dashboards. Je kunt Excel meteen downloaden en gratis uitproberen.

Over de cursus Excel

Tijdens deze cursus wisselen we uitleg en voorbeelden af met korte challenges. Dit zijn opdrachten die je ook in de praktijk zou tegenkomen. Wij geloven namelijk dat je het beste leert met een hands-on methode. Zo leer je moeiteloos alle fijne kneepjes van Excel kennen. Na het afronden van de cursus ontvang je een certificaat van School of Data Science. Deze kun je koppelen aan je LinkedIn profiel.

Na één dag ben je bekend met alle fijne kneepjes, maar wij geloven dat leren nooit stopt. Om het leerproces na de cursus voort te kunnen zetten krijgen cursisten opdrachten mee om thuis te kunnen oefenen. Verder leer je tijdens de cursus zelf oplossingen zoeken. Hierdoor weet je wat je moet doen als je een keer vastloopt. Kom je er toch niet uit, dan mag je ons gewoon e-mailen met je vraag! Wij geloven dat je met ons aanbod elke uitdaging aan kunt, tot ver na de cursusdag!

Voor wie

Deze cursus is voor iedereen die een kickstart wil in het gebruik van Excel. Voor je professionele carrière of privé. Heb je weleens Excel gebruikt, maar wil je nu een keer weten hoe je echt alles eruit haalt? Dan is deze cursus voor jou!
Er is voor deze cursus geen voorkennis nodig.

Cursusinhoud

 

De cursus is ingericht met meerdere challenges die je oplost met je opgedane kennis. Zo leer je moeiteloos alle fijne kneepjes van Excel kennen. Tijdens de cursus worden o.a. de volgende onderwerpen behandeld:

Excel Basis

 • Algemeen: instellingen, werkmap maken/openen, sheets
 • Informatie overzichtelijk maken: cellen en data bewerken, voorwaardelijke opmaak
 • Basis formules: verwijzen, som, tellen, min/max en statistiek

Data Analyse met Excel

 • Gegevens importeren uit database
 • Tabellen: sorteren, filteren en draaitabellen
 • Grafieken: type, opmaak, voorspelling (regressie/forecasting)
 • Geavanceerde formules: relatief/absolute verwijzingen, voorwaardelijke formules, zoek functies (verticaal/match)
 • Draaigrafieken: snel overzichten maken uit veel data

Verder inbegrepen

 • Lunch (niet voor online versie)
 • Excel cheatsheet, voor alle handige functies en shortcuts
 • Na het afronden van de cursus ontvang je het officiële certificaat van School of Data Science. Deze kun je koppelen aan je LinkedIn profiel.
 • Materiaal en ondersteuning na de cursus dag. Zie kopje: ‘leren stopt nooit’

Leren stopt nooit

Om het leerproces na de cursus voort te kunnen zetten is het volgende inbegrepen:

  • Cursusmateriaal en bestanden mee voor thuis
  • Extra opdrachten om thuis door te kunnen oefenen
  • Ondersteuning voor inhoudelijke vragen of portfolio building
Excel cursus voorbeeld

Extra informatie over de Excel cursus

 • Tijdens de cursus wordt afgewisseld tussen uitleg en hands-on opdrachten (de challenges). Daarom is tijdens de cursus een eigen laptop met Excel nodig. Office 365 wordt aangeraden.
 • De cursus wordt klassikaal gegeven in groepen van maximaal 5 personen op locatie in Den Haag.
Scroll to Top