Power BI Gevorderd

Niet Goed Geld Terug

Gratis Annuleren

Startgarantie

NRTO Keurmerk

STAP budget School of Data Science

STAPbudget

9,2 op basis van 11 ervaringen

StartdatumEinddatumLocatie
31-03-202331-03-2023Den Haag
21-04-202321-04-2023Den Haag
16-06-202316-06-2023Den Haag
18-08-202318-08-2023Den Haag

Prijs: €695,-

Gratis met STAP-budget 

In deze ééndaagse cursus wordt je klaargestoomd voor de certificering als Microsoft Power BI Data Analyst (PL-300). De cursus belicht de belangrijkste onderwerpen uit het volledige Microsoft materiaal. Met onze unieke proefexamens, de persoonlijke aandacht en extra ondersteuning zorgen we ervoor dat je voorbereid bent voor het behalen van het officiële Microsoft certificaat. De cursus wordt afgesloten met een Power BI Gevorderd certificaat.

Background Image for School of Data Science Website

Power BI Gevorderd

Niet Goed Geld Terug
Gratis annuleren
Startgarantie
★★★★★ 9,9 op basis van 50 ervaringen

Niveau: HBO/WO Trainer Locatie: Den Haag/Online

In deze ééndaagse cursus wordt je klaargemaakt voor het officiële Microsoft certificaat. De belangrijkste onderwerpen komen voorbij waarna je na de cursus zelf door kan leren. Met onze proefexamens en ondersteuning zorgen we dat je zo goed mogelijk voorbereid bent voor het examen.

StartdatumEinddatumLocatie
31-03-202331-03-2023Den Haag
21-04-202321-04-2023Den Haag
16-06-202316-06-2023Den Haag
18-08-202318-08-2023Den Haag

Prijs: €695,-

Gratis met STAP-budget 

Mail: masoed@schoolofdatascience.nl

Telefoonnummer:
070 221 1586

Background Image for School of Data Science Website

Ervaringen

Hieronder is een selectie te zien van onze blije klanten. Bekijk hier alle recensies.

Daan Sloothaak
Daan Sloothaak
Business & Data Analist
Read More
"Deze cursus is ideaal om bekend te raken met Power BI. In een interactieve setting worden alle facetten van Power BI behandeld. Hiermee ben je direct in staat om indrukwekkende dashboards te maken. De trainer weet de stof op een vermakelijke en simpele manier over te brengen. Hij voelt het niveau van de groep goed aan en neemt extra tijd waar dat nodig is. Wat ik ook prettig vind is dat ik ook na de training de trainer kan bereiken voor eventuele vragen. Ik kan deze cursus zeker aanraden. "
Bjorn Vanlaerhoven
Bjorn Vanlaerhoven
Business Analist
Read More
"De cursus geeft een goede overall basis en begrip van alle stappen in het maken van rapportages/dashboards in Power BI. Biedt handvatten om Power BI na de trainingsdag zelf verder te gaan ontdekken en de verdieping te gaan zoeken. Er is een goede combinatie van praktijk en theorie, en veel interactie en mogelijkheden voor individuele aandacht door kleinschaligheid. Daarnaast is er ook nog ondersteuning en oefenmateriaal voor na de trainingsdag. De trainer had zelf veel kennis, dus kon ook de aanvullende vragen goed toelichten. Het ondersteunend lesmateriaal was daarnaast duidelijk."
Lara Kuijpers Galceran
Lara Kuijpers Galceran
Customer Service Team Lead
Read More
"Onwijs fijne cursus. Veel praktische elementen, veel pauzes om even bij te komen en goede uitleg. Huiswerk opdracht plus mogelijkheid om vragen te stellen na de cursus maakt het het absoluut waard."
Manus Borra
Manus Borra
Business & Data Analist
Read More
"De leraar was enorm professioneel. De cursus wordt specifiek afgesteld op de behoeftes van de cursist.Het contact met de leraar is fijn en informeel. Binnen de cursus wordt veel ruimte geboden om te falen en hier van te leren."
Aryo Hosseini
Aryo Hosseini
Projectleider
Read More
"Manier van les geven en door middel van vooral zelf proberen en zelf doen. Heb ik nu geleerd hoe je data kan opschonen en hoe je dashboard's kan maken. De trainer is geduldig en geeft je de ruimte en tijd!"
Previous
Next

Informatie

Locatie: Den Haag of Online.
Duur: 1 dag.
Studiebelasting: 7 uur cursus + 20 uur zelfstudie.

Lestijden: 09:30 – 17:00.
Lesdag: Donderdag.

Taal: Nederlands. Engels op aanvraag.
Niveau: HBO/WO.

Prijs: €695,- excl. btw.
Het Microsoft examen kost €165,- incl. btw en kan optioneel door de cursist worden ingekocht. Dit kan voor of na de cursus via de officiële website van Microsoft. Kijk op de Microsoft website voor de meest actuele prijs.
Inschrijvingen via het STAP-Budget zijn standaard inclusief Microsoft examen voucher voor een totaalprijs van €825,- excl. btw. 

Deze cursus incompany organiseren voor je team? Neem contact met ons op!

Over de cursus Power BI Gevorderd

Tijdens deze cursus wisselen we uitleg en voorbeelden af met opdrachten. Wij geloven namelijk dat je het beste leert met een hands-on methode. De belangrijkste onderwerpen komen langs zodat je een goede start hebt voor het volledige Microsoft materiaal. Dit kun je als zelfstudie doen waarna je het PL-300 examen kunt doen. Met het behalen van het examen ben je gecertificeerd als Microsoft Power BI Data Analyst. Kom je er niet uit met het zelfstudie materiaal, dan mag je ons gewoon e-mailen met je vraag! Om je goed voor te bereiden op het examen, krijg je van ons proefexamens. Zo zorgen we ervoor dat je zo goed mogelijk voorbereid bent voor het examen.

Leerdoelen Power BI gevorderd

Na deze cursus ken je het Microsoft examen materiaal en:
 • Kun je data prepareren;
 • kun je data modelleren;
 • kun je data visualiseren en analyseren;
 • kun je rapporten uitzetten en onderhouden.

Voor wie is de Power BI Gevorderd cursus?

Voordat je met deze cursus begint raden we aan dat je al ervaring hebt met Power BI of onze beginnerscursus gevolgd hebt. Herken jij jezelf in één van deze punten, dan is deze cursus voor jou:

 • Je hebt ervaring met Power BI en je wilt het uiterste halen uit het programma.
 • Je hebt ervaring met Power BI en wilt nu gecertificeerd worden met het officiële Microsoft certificaat.
Power BI cursus Dashboard

Afbeelding 1 en 2. Dashboard voorbeeld en de badge voor het Microsoft certificaat.

Cursusinhoud Power BI Gevorderd

Tijdens de cursus worden o.a. de volgende onderwerpen behandeld:

Data preparatie

 • Importeer data uit verschillende locaties.
 • De verschillende opslagmogelijkheden.
 • Los importeer en prestatie problemen op.
 • Structureer de data efficient.

Data Modelleren

 • Gebruik tabellen en werk met relaties.
 • Begrijp context.
 • Gebruik DAX functies en measures.
 • Gebruik variabelen in je model.
 • Bekijk model prestaties en optimaliseer je model.

Data Visualisatie

 • Formatteer en configureer visualisaties.
 • Gebruik Drill Through en Knoppen rapport navigatie.
 • Exporteer rapporten.
 • Optimaliseer rapport prestaties.
 • Configureer Alerts en Q&A voor dashboards.

Data Analyse

 • Maak statistische analyses.
 • Controleer data op fouten.
 • groepeer en cluster data.
 • Analyseer je data over tijd.
 • Gebruik verschillende AI visualisaties.

Na de cursusdag

 • Microsoft zelfstudie materiaal.
 • ondersteuning bij vragen.
 • Proefexamens.

Extra informatie over de Power BI cursus

 • Na je inschrijving nemen we contact met je op om een intake gesprek in te plannen. Dit doen we om je ervaring en leerbehoeften goed in kaart te brengen.
 • De cursussen worden gegeven in kleine groepen van maximaal 5 personen. Dit doen wij omdat wij geloven dat persoonlijke aandacht voor de beste leerervaring zorgt.
 • Tijdens de cursus wordt afgewisseld tussen uitleg en hands-on opdrachten. Daarom is tijdens de cursus een eigen laptop met Power BI Desktop nodig. Power BI Desktop is gratis te downloaden via de Microsoft Store. Let op: Alleen voor Windows. Als je een Apple laptop hebt moet je een Windows omgeving draaien om Power BI Desktop te kunnen gebruiken. Wij kunnen je hierbij assisteren.
 • Tijdens de cursus zal er een lunch worden voorzien. Heb je dieetvoorkeuren? Laat het ons weten! Dan zorgen wij voor een aangepaste lunch.

Veelgestelde vragen

Power BI is een dienst ontwikkeld door Microsoft waarmee je Business Intelligence (oftewel: BI) kunt analyseren en visualiseren.

Het belangrijkste onderdeel van de Power BI omgeving is Power BI Desktop. In dit programma kan je gemakkelijk interactieve rapporten en dashboards maken. Klik hier voor voorbeelden.

Power BI Desktop kan je hier gratis downloaden en gebruiken! Wanneer je ook wil samenwerken met anderen moet je inloggen met je eigen profiel. Hier zitten wel kosten aan verbonden.

Voordat je met deze cursus begint raden we aan dat je al ervaring hebt met Power BI of onze beginnerscursus gevolgd hebt.

Je kunt op aanvraag na de cursus een zogenaamd ‘Certificaat van deelname’ ontvangen van de School of Data Science. Hierop staat je naam, de datum, de cursusnaam en het aantal uur dat besteed is aan de cursus.

We hebben een artikel geschreven die meer uitleg geeft over Power BI en hoe je er zelf mee van start kunt gaan. Lees het hier.

Na deze cursus kun je doorleren voor een Microsoft PL-300 certificaat: Microsoft Power BI Data Analyst (voorheen DA-100). We geven je ondersteuning bij vragen over het zelfstudie materiaal en proefexamens om je voor te bereiden op het examen.

Jazeker! Onze opleidingen, trainingen en cursussen kan je volgen met het STAP-budget. Dus ook de cursus Power BI Gevorderd is te volgen met het STAP-budget. Dit kun je aangeven in het inschrijvingsformulier van de cursus.  Op onze STAP-budget pagina kan je meer informatie vinden over het STAP-budget.

Jazeker! Onze opleidingen, trainingen en cursussen kan je volgen met het UWV Scholingsbudget. Dus ook de cursus Power BI Gevorderd is te volgen met het UWV Scholingsbudget. Op onze UWV Scholingsbudget pagina kan je meer informatie vinden over het UWV Scholingsbudget en een aanvraag indienen.

Scroll to Top