Kennisbank Power BI

Ontdek de Power BI kennisbank. Met artikelen over Power BI en hoe je zelf aan de slag kan met Power BI leren.

Power BI cursus Dashboard
Power BI

Wat is Power BI en hoe maak ik dashboards?

Zet met Power BI in een handomdraai abstracte data om tot prachtige interactieve grafieken. Aan de hand van deze visualisaties kunnen er makkelijker inzichten gehaald worden uit data. Power BI stelt je dus in staat om data gedreven te werken.

Lees verder »

Kennisbank Power BI

In onze Power BI kennisbank publiceren we artikelen die je alles leren over de mogelijkheden van Power BI. Als beginner kun je hier alvast gratis starten en meer informatie vinden over hoe je Power BI kunt leren.

Hier zijn enkele van de onderwerpen die worden behandeld in onze artikelen en op deze pagina.

  • Wat is Power BI?
  • Waarom Power BI gebruiken?
  • Data gedreven werken met Power BI.
  • Begin zelf alvast gratis met Power BI. 
  • Wat kan ik met Power BI?
  • Is Power BI beter dan Excel?
  • Hoe start je met Power BI? 
  • Power BI voor beginners.
  • Leer Power BI dashboards gebruiken.
  • Meer informatie over onze Power BI trainingen.

Wat is Power BI?

Power BI is een door Microsoft ontwikkelde dienst voor business intelligence (oftewel: BI). Het stelt je in staat data uit verschillende bronnen te combineren zodat je er analyses op uit kunt voeren. Het belangrijkste onderdeel van de dienst is het programma Power BI Desktop. In dit programma kan je gemakkelijk data importeren, visualiseren en je rapport publiceren naar de online omgeving. De online dienst maakt de rapporten en dashboards beschikbaar voor iedereen binnen je organisatie. 

Power BI ecosysteem
Afbeelding 1. Het Power BI Ecosysteem met de dienst als middelpunt. Power BI Desktop geeft je de meeste handvatten om data te analyseren en rapporten en dashboards te maken.

Wat kan ik met Power BI?

Met Power BI koppel je data uit allerlei bronnen aan elkaar en creëer je relaties in je data model. Hierdoor kan je heel snel interactieve visualisaties maken in de vorm van tabellen en grafieken. Combineer de visualisaties vervolgens tot een rapport of dashboard.  Deze kan je vervolgens eenvoudig delen met anderen, bijvoorbeeld je collega’s of een manager. Zo kan je in een handomdraai abstracte data omzetten tot prachtige grafieken die interactief zijn door middel van knoppen, schuifjes en filters. Deze visuele analyse van data zorgt ervoor dat gemakkelijk inzichten gehaald kunnen worden uit data. De inzichten uit data kunnen weer gebruikt worden voor je besluitvorming. Power BI stelt je dus in staat om data gedreven te werken.

Hieronder is een mooi voorbeeld te zien van een interactief rapport.

Scroll to Top