Power BI

Wil je graag in een handomdraai data omzetten tot interactieve dashboards die je gemakkelijk kunt delen? Of wil je meer doen met de data van je bedrijf, maar loop je tegen de limieten aan van Excel? In deze ééndaagse beginnerscursus leer je dit allemaal met Microsoft Power BI! Dit is alleen mogelijk met onze unieke leermethode, de persoonlijke aandacht en onze extra ondersteuning na je cursusdag.

Background Image for School of Data Science Website

Informatie

Locatie: Den Haag/Online.
Duur: 1 dag.
Lestijden: 9:30 – 17:00.
Lesdag: Donderdag.

Niveau: Beginner.

Investering: €349,- excl. btw.
5% vroegboekkorting als je 3 maanden van te voren boekt!

Deze cursus in-company organiseren voor je team? Neem contact met ons op!

Startdata

20 mei 2021
28 mei 2021
17 juni 2021
15 juli 2021
19 augustus 2021
16 september 2021
21 oktober 2021
25 november 2021
16 december 2021

Wat is Power BI

Power BI is een dienst ontwikkeld door Microsoft waarmee je Business Intelligence (oftewel: BI) kunt analyseren en visualiseren. Het belangrijkste onderdeel hiervan is het programma Power BI Desktop. Hier kun je gemakkelijk interactieve rapporten en dashboards maken. Klik hier voor voorbeelden. Een extra handigheid is dat het programma goed samenwerkt met heel veel andere programma’s zoals Excel. Je kunt het meteen uitproberen, want Power BI Desktop kan je hier gratis downloaden en gebruiken! Wanneer je ook wil samenwerken met anderen moet je inloggen met je eigen profiel. Hier zitten wel kosten aan verbonden.

Over de cursus Power BI

Tijdens deze cursus wisselen we uitleg en voorbeelden af met korte challenges. Dit zijn opdrachten die je ook in de praktijk zou tegenkomen. Wij geloven namelijk dat je het beste leert met een hands-on methode. Zo leer je moeiteloos alle fijne kneepjes van Power BI kennen. De cursus wordt afgerond met een creatieve opdracht, waarin je zelf een interactieve dashboard maakt. Na het afronden van de cursus ontvang je een certificaat van School of Data Science. Deze kan je koppelen aan je LinkedIn profiel.

Na één dag ben je bekend met alle fijne kneepjes, maar wij geloven dat leren nooit stopt. Om het leerproces na de cursus voort te kunnen zetten krijgen cursisten datasets mee om thuis te kunnen oefenen. Verder leer je tijdens de cursus zelf oplossingen zoeken. Hierdoor weet je wat je moet doen als je een keer vastloopt. Kom je er toch niet uit, dan mag je ons gewoon e-mailen met je vraag! Wij geloven dat je met ons aanbod elke uitdaging aan kan, tot ver na de cursusdag!

Voor wie

Deze cursus is voor iedereen die een kickstart wil in het gebruik van Power BI voor zijn of haar professionele carrière. Er is voor deze cursus geen voorkennis nodig. Ervaring met Excel is wel mooi meegenomen.

Cursusinhoud

De cursus is ingericht met meerdere challenges die je oplost met je pas opgedane kennis. Zo leer je spelenderwijs alle fijne kneepjes van Power BI kennen. Tijdens de cursus worden o.a. de volgende onderwerpen behandeld:

Introductie

 • Overzicht Power BI diensten
 • Power BI Desktop omgeving

Data en Modelleren

 • Data importeren uit bestanden en databases
 • Bewerken van de geïmporteerde data met Power Query Editor
 • Datatabellen en opzoektabellen
 • Relaties maken

Visualisatie en DAX functies

 • Soorten visualisaties, tabellen en grafieken
 • Filteren, sorteren en opmaak
 • Berekeningen met DAX formules: measure vs. kolommen
 • Data exploratie in één grafiek met Drill up/down

Rapport en Dashboard

 • Combineer tabellen en grafieken tot een Report
 • Deel een interactief Dashboard online voor web en mobiel

Verder inbegrepen

 • Lunch (niet bij online cursussen)
 • Cheatsheet, voor alle handige functies en shortcuts
 • Na het afronden van de cursus ontvang je het officiële Power BI certificaat van School of Data Science. Deze kan je koppelen aan je LinkedIn profiel.
 • Materiaal en ondersteuning na de cursus dag, zie kopje: ‘leren stopt nooit’

Leren stopt nooit

Om het leerproces na de cursus voort te kunnen zetten is het volgende inbegrepen:

 • Cursusmateriaal en bestanden mee voor thuis
 • Extra datasets om thuis door te kunnen oefenen
 • Ondersteuning na de cursusdag voor inhoudelijke vragen of portfolio building
Power BI cursus Dashboard

Extra informatie over de Power BI cursus

 • De cursussen worden gegeven in kleine groepen van maximaal 5 personen (gemiddeld 3 personen per cursus). Dit doen wij omdat wij geloven dat persoonlijke aandacht voor de beste leerervaring zorgt.
 • Tijdens de cursus wordt afgewisseld tussen uitleg en hands-on opdrachten (de challenges). Daarom is tijdens de cursus een eigen laptop met Power BI Desktop nodig. Power BI Desktop is gratis te downloaden via de Microsoft Store. Let op: Alleen voor Windows. Als je een Apple laptop hebt moet je een Windows omgeving draaien om Power BI Desktop te kunnen gebruiken. Wij kunnen je hierbij assisteren.
 • Tijdens de cursus zal er een lunch worden voorzien. Heb je dieetvoorkeuren? Laat het ons weten! Dan zorgen wij voor een aangepaste lunch.

Ervaringen

Klik hier voor alle ervaringen!

5/5

“Deze cursus is ideaal om bekend te raken met Power BI. In een interactieve setting worden alle facetten van Power BI behandeld. Hiermee ben je direct in staat om indrukwekkende dashboards te maken. De trainer weet de stof op een vermakelijke en simpele manier over te brengen. Hij voelt het niveau van de groep goed aan en neemt extra tijd waar dat nodig is.
Wat ik ook prettig vind is dat ik ook na de training de trainer kan bereiken voor eventuele vragen. Ik kan deze cursus zeker aanraden. “

Daan Sloothaak – Business & Data Analist

5/5

“Ik heb de les als heel fijn ervaren. Uitleg was helder en duidelijk. Het was heel interactief, waardoor ik mijn aandacht er ook goed bij kon houden. Het fijnste vond ik dat ik mij ook vrij voelde om vragen te stellen.” 

Razia Mahabier – Cloud Developer bij Rapid Circle

Scroll to Top